VIDEO UŽASNUTI OTAC IZGORELIH DEVOJČICA:  Sahranio sam ih u istom kovčegu! Neka se jedna drugoj nađu
Foto: Dado Djilas

Sahranjene Dragica (3) i Mirjana Bosiljkanović (2)

VIDEO UŽASNUTI OTAC IZGORELIH DEVOJČICA: Sahranio sam ih u istom kovčegu! Neka se jedna drugoj nađu

Crna Hronika -
Danas ću otići u bolnicu i prvi put u ruke uzeti svog dečaka. Sahranio sam mu sestrice, neće ih ni upoznati, rekao Živojin Bosiljkanović

DONJI MILANOVAC - Moje devojčice su zajedno živele i odrastale... Sahranio sam ih u istom kovčegu, neka zajedno i počivaju, neka se ispomažu, neka vode jedna drugu, rekao je juče kroz suze Živojin Bosiljkanović (37), otac Dragice (3) i Mirjane (2), koje su nastradale u požaru u kući u ataru sela Miroč kod Donjeg Milanovca.Sestre su sahranjene juče na seoskom groblju, a od njih se nije oprostila njihova majka Ksenija (26), koja je u bolnici nakon što je dan posle tragedije rodila dečaka.

Suze... Tetka Snežana i otac Živojin
Suze... Tetka Snežana i otac Živojin

Jauci rođake - Ksenija je htela da dođe na sahranu i isprati naše mezimice na večni počinak. Lekari su joj dozvolili da napusti bolnicu. Međutim, čim je izašla, pala je u nesvest, pa su je doktori zbrinuli. Zvala me je i zamolila me da snimam sahranu zbog nje, kad već ne može da se oprosti od dece, bar da vidi kako smo ih ispratili u njihovu večnu kuću - kaže potreseni otac Živojin.On još nije video tek rođenog sina.- Nisam stigao da odem, morao sam da organizujem sahranu. Danas ću otići u bolnicu i prvi put u ruke uzeti svog dečaka. Sahranio sam mu sestrice, neće ih ni upoznati - kaže očajni čovek.Dragica i Mirjana sahranjene su u zajedničkom malom belom kovčegu. Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije u tužnoj povorci ispratili su ih do njihove večne kuće.- Joj, deco moja! Ćeri moje, gde vas vode? Gde idete tako mlade? Niste još ni počele da živite a više vas nema. Umesto da vas jednog dana udamo, mi vas sahranjujemo - jaukala je neutešna rođaka dok je kovčeg spuštan u raku.

Otišla po voduBaka Krina i deda Miroslav, Živojinovi roditelji, jedva su stajali na nogama, skrhani od tuge i bola. Iako i sam iznemogao, Živojin je sve vreme grlio i tešio roditelje.- Mirjana, sine, gde ćeš sa sekom! Vratite nam se, deco! Kako će roditelji bez vas... Šta da kažemo vašoj starijoj seki i bati... Ne ostavljajte nas, pilići naši - naricala je rođaka.Podsetimo, Mirjana i Dragica u ponedeljak ujutru zajedno su spavale u krevetu kad je njihova majka Ksenija sa dvoje starije dece otišla do obližnjeg izvora po vodu. Kad se vratila, zatekla je kuću u plamenu. Vatrogasci su ubrzo stigli na lice mesta, ali devojčicama, nažalost, nije bilo spasa.

Najveći bol... Majka Ksenija
Najveći bol... Majka Ksenija

Oporavak u petak je otpuštaju MAJKA KSENIJA PLAKALA U BOLNICIMajka Ksenija i dalje je u bolnici u Majdanpeku.- Tek posle porođaja došla je sebi i shvatila da su joj ćerkice nastradale. U šoku je, ne zna šta ju je snašlo. I ona po telu ima blaže opekotine. Pokušala je da uleti u kuću i spase ćerke, ali nije uspela - priča rođak.Njeno zdravstveno stanje je stabilno, ali lekari neprestano paze na nju imajući u vidu osetljivu i tešku situaciju u kojoj se nalazi.- Pacijentkinja nema komplikacije ni posle porođaja, ni što se tiče njenog psihičkog stanja. Postporođajni oporavak teče u najboljem mogućem redu i u petak bi trebalo da bude puštena iz bolnice - kaže dr Zoran Milošević, direktor Opšte bolnice u Majdanpeku.On kaže da je majka želela da ide na sahranu, ali da joj nije dozvoljeno.- Plakala je i tražila da ide na sahranu, ali od porođaja nije prošlo dovoljno vremena da bi mogla da napusti bolnicu. Nažalost, nismo mogli da joj ispunimo želju, ne smemo da rizikujemo da joj se zdravstveno stanje pogorša - rekao je dr Milošević.Brat i sestra na sahraniOPROSTILI SE OD SESTARANa seoskom groblju juče su se od Dragice i Mirjane oprostili i njihovi tek malo stariji brat i sestra, stari četiri i pet godina, nesvesni tragedije koja je zadesila njihovu porodicu i ne znajući da sestre više nikad neće videti.- Sine, gde je Dada? Gde su ti seke? - pitao je otac Živojin četvorogodišnjeg sina, a on mu je, zbunjenog pogleda, odgovorio: „Nema ih, nema...“

http://www.youtube.com/watch?v=ePcgxnYPPzo
http://www.youtube.com/watch?v=WvFxAQYZ42c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track