BLUDNIK: Domar pipkao studentkinju s invaliditetom!

Lj. K. (60) osumnjičen za nedozvoljene polne radnje

BLUDNIK: Domar pipkao studentkinju s invaliditetom!

Crna Hronika -
Zlostavljanje se dogodilo na niškom Fakultetu umetnosti. Žrtva je u međuvremenu prestala da dolazi na predavanja jer nije u stanju da se suoči sa Lj. K.

NIŠ - Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Lj. K. (60), domara na niškom Fakultetu umetnosti, zbog sumnje da je zlostavljao dvadesetjednogodišnju studentkinju sa invaliditetom.Spopao je u majuNakon otkrivanja slučaja uprava fakulteta pokrenula je disciplinski postupak protiv svog radnika, koji bi mogao da se okonča i njegovim otkazom. Istraumirana devojka je prestala da dolazi na fakultet jer nije u stanju da se suoči sa zlostavljačem, koji odluku disciplinskih organa čeka na svom radnom mestu.Kako saznaje Kurir, zlostavljanje je 30. oktobra policiji prijavila majka studentkinje.- Ćerka mi se prvi put požalila na neprimereno ponašanje domara krajem maja. Rekla mi je da je on štipka za obraz, grli i ljubi. Ona tada nije sumnjala na neke njegove nečasne namere, ali joj je jednostavno bilo neprijatno zbog njegovog ponašanja. Posavetovala sam je da ga izbegava, smatrajući da je to dovoljno da je zaštitimo. S obzirom na to da sam i sama često bilo na fakultetu kako bih pomagala profesorima da komuniciraju s mojom ćerkom, smatrala sam da će to biti dovoljno - priča majka.Međutim, pokazalo se da domar nije imao nameru da odustane.Do tri godine- Ćerka je 30. oktobra ostala duže na fakultetu. On je iskoristio trenutak kad je ostala sama, prišao joj je i počeo da je neprimereno dodiruje. Na sreću, jedan student je čuo njeno negodovanje, utrčao je u kabinet i domaru kazao da je pusti, pa je on odustao. Kad je došla kući, bila je u šoku, rekla mi je da ju je domar maltretirao. Odvela sam je odmah kod neuropsihijatra, koji je konstatovao da je preživela veliku traumu. Ona je i dalje veoma uznemirena i boji se da se vrati na fakultet. Tog čoveka smo prijavili policiji, a očekujemo da će i fakultet preduzeti mere da on više ne prilazi studentima - rekla je majka studentkinje.Kurir u istrazi saznaje da je domar smatrao da će devojčin hendikep biti smetnja da ga prijavi policiji. Inače, zakon za osnovni oblik dela nedozvoljenih polnih radnji propisuje novčanu kaznu ili kaznu zatvorom do tri godine.

Preduzeli mereDEKAN: AKO JE KRIV, DOBIĆE OTKAZDekan Fakulteta umetnosti Suzana Kostić kaže da je odmah po saznanju za incident preduzela zakonske mere.- Njemu je uručeno upozorenje pred otkaz zbog povrede discipline na radu. On ima pravo da se u roku od osam dana izjasni o ovom slučaju, a ukoliko bude utvrđeno da je kriv, dobiće otkaz jer nam je bezbednost studenata na prvom mestu - kaže Kostićeva. Ona ističe da je doživela šok kad je saznala za prijavu protiv domara jer, kako kaže, on je na fakultetu deset godina i nikada nije davao povoda da se u njega posumnja.Tvrdi da nije krivDIRAO SAM JE PO KOSI JER MI JE DRAGALj. K. tvrdi da nije uradio ništa nečasno, iako priznaje da je devojku dodirivao.- Stavio bih joj ruku na rame ili bih je dirao po kosi jer je draga devojka. Sad je ispalo da sam uradio nešto drugo. Bio sam zatečen, nisam umeo ni da se branim, ispalo je da sam priznao delo - rekao je domar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track