POZADINA ZLOČINA U BEČEJU: U Srbiji ima 10.000 satanista!
Foto: Facebook

Stručnjaci upozoravaju na opasnost

POZADINA ZLOČINA U BEČEJU: U Srbiji ima 10.000 satanista!

Crna Hronika -
Oni sledbenike vrbuju po kafićima i internetu, njihove žrtve su mladi i usamljeni ljudi, objašnjava sektolog Dimitrije Pastuović

BEOGRAD - Sektolog Dimitrije Pastuović za Kurir kaže da u Srbiji ima više od 10.000 satanista!

Pastuović, osnivač udruženja za zaštitu građana od sekti „Bedem“, upozorava da u našoj zemlji postoji veliki broj sekti koje predstavljaju veliku opasnost, naročito za mlade i usamljene ljude.Naš sagovornik navodi da je Robert Hej iz Bečeja, koji je tokom vikenda zaklao rođaka, klasičan primer pripadnika sekte, i to najverovatnije grupacije koja nosi naziv Crna ruža, jedne od podgrupa satanističkih sekti.Krvavi rituali- Nije čudno to što je Hej ubio mačku, a potom i čoveka jer je to njihov klasičan ritual tokom inicijacije, tačnije prijema u krug satanista. Satanisti rutuale obavljaju za vreme naših pravoslavnih praznika ili Noći veštica - objašnjava sagovornik Kurira.

Dimitrije Pastuović (Foto: Kurir)
Dimitrije Pastuović (Foto: Kurir)

Prema njegovim rečima, satanisti se prepoznaju po načinu oblačenja i simbolima.- Svoje sledbenike vrbuju po kafićima i internetu, koji im u velikoj meri olakšava posao. Zabrinjavajuće je to što vremenom postaju sve opasniji, a vidimo i da se više ne kriju toliko. Oni veruju da su oruđe novog svetskog poretka, kojim prete da destabilizuju i unište porodicu - upozorava Pastuović.Sveštenik Vladimir Vićentijević objašnjava da je najveći problem sa pripadnicima sekti što u Srbiji ne postoji adekvatna preventiva.- Mi uvek lečimo posledicu, a ne uzrok. Heju će se suditi zato što je počinio ubistvo, a ne zato što je pripadnik sekte. Biće osuđen ili će ga psihijatri proglasiti neuračunljivim, ali problem tu nije rešen - kaže Vićentijević.Sistem kuvane žabeOn objašnjava da satanisti vrše mentalnu manipulaciju po principu kuvane žabe.- Ukoliko žabu ubacite u ključalu vodu, ona će odmah iskočiti iz lonca, ali ako je stavite u hladnu vodu i postepeno je kuvate, onda ćete je i skuvati. Tako rade i satanisti. Najpre se dodvoravaju žrtvi, saosećaju s osobom sve dok ne zadobiju njeno poverenje. Kad se osoba dobro upozna sa satanizmom, počinje i da veruje u satanu, - rekao je Vićentijević.

Pastuović o nacistima i satanizmuHITLER BIO OPSEDNUT OKULTIZMOMPastuović objašnjava da su satanisti bliski nacizmu jer veruju da je Hitler bio satanista.- Naime, Hitler je još u najranijoj mladosti bio opsednut okultizmom i okružen takvom literaturom - ističe Pastuović.Krvavi zločinROBERTU HEJU 30 DANA PRITVORARobertu Heju (39) iz Bečeja određen je pritvor do 30 dana zatvora zbog sumnje da je ubio Tibora Lakatoša (50) iz istog mesta. Prema našim saznanjima, nakon završene obdukcije, utvrđeno je da je Lakatošu prerezan grkljan, a pored toga ima i jedan ubod kod leve ključne kosti prema vratu, kao i blaži udarac nožem po glavi. Inače, nesrećni Tibor je ležao dok mu je ubica nožem rezao grkljan.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja