Beko: Nisam imao obezbeđenje jer mi niko nije pretio
Foto: Zorana

Detalji iz istrage atentata na biznismena

Beko: Nisam imao obezbeđenje jer mi niko nije pretio

Crna Hronika -
Inspektori Milana Beka do sada ispitali tri puta, ali nije rekao mnogo toga što bi ukazalo na napadača. Do sada saslušano oko 20 osoba uključujući i porodicu, od kojih je deset prošlo poligrafsko ispitivanje

BEOGRAD - Policija još istražuje motiv napada na biznismena Milana Beka, a kako saznaje Kurir, policija ga je do sada tri puta saslušavala i nije isključeno da će ga još ispitivati.- Prvi put mu je skočio pritisak, a druga dva puta bio je vrlo rezervisan u odgovorima. Inspektorima se na momente činilo da nije rekao sve što zna. Kazao je da mu niko nije pretio i da mu nije ni trebalo obezbeđenje, ali u ovom trenutku to ne može da se utvrdi. Do sada je saslušano više od 20 ljudi, uključujući i članove porodice, a njih desetoro je prošlo i poligrafsko ispitivanje. Niko nije pao na testu. U daljem toku istrage utvrđeno je da je automobil bio parkiran u ulici u kojoj živi, a ne kako se prvobitno spekulisalo u susednoj, u kojoj se nalazi Ambasada Švajcarske, a ranije se kao mogući svedok pominjao njihov baštovan - saznaje Kurir iz istrage.Prema rečima našeg izvora iz policije, motivi napada na biznismena još nisu utvrđeni, ali zasad je najizvesnije da su razlozi napada lične prirode.Forenzika završenaNaš izvor još dodaje da materijalni dokazi - forenzički rezultati analize DNK sa čaura pronađenih na licu mesta - mogu da ukažu i na učešće ženske osobe u napadu na biznismena.- Na osnovu analize DNK sa čaura utvrđeno da je ženska osoba imala kontakt s pištoljem iz kojeg je pucano na Beka. Taj podatak može dovesti do motiva napada. Naravno, ništa ne može pouzdano da se tvrdi dok se istraga ne okonča.Upucan iz „berete“Prema onome što je policija do sada objavila, u blizini biznismenove kuće primećen je sumnjivi mladić „izuzetno lepih crta lica“, visok oko 175 centimetara.- Takav opis mogao bi da odgovara opisu maskirane žene - saznaje Kurir iz istrage.Podsećamo, ministar policije, ali i ostali visoki funkcioneri MUP rekli su da napad na Beka nije delo profesionalca, već da se gotovo sa sigurnošću može reći da su počinioci amateri.Pronađen je veliki broj materijalnih dokaza na mestu zločina, pa kad se isključi mogućnost da je na biznismena pucano zbog neraščišćenih poslovnih odnosa, jedino preostaje da je napad bio lične prirode.- Kad je napad lične prirode, može da obuhvata mnogo toga, a lični razlozi se svakako uvek razmatraju. Tačnije, da li je zbog neraščišćenih odnosa u prošlosti moglo doći do ovakvog nemilog incidenta - kaže izvor našeg lista.Na Beka je pucano iz pištolja „bereta“ od devet milimetara, a policija je načinila i foto-robot napadača na osnovu iskaza ličnog vozača vlasnika „Luke Beograd“.

Dobrivoje Radovanović i Miljko Ristić
Dobrivoje Radovanović i Miljko Ristić

RadovanovićŽENE NE PRAVE SAČEKUŠEKriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za Kurir da je skeptičan prema informaciji da je na Beka pucala žena.- Žene ne prave sačekuše. One najčešće ubijaju u zatvorenom prostoru, i to retko kad pištoljem. Koriste otrov i slične stvari - kaže on.Miljko RistićMILAN JE ODLIČNOMiljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, kaže da je stanje biznismena Milana Beka odlično posle operativnog toka.- Njegovo zdravstveno stanje je svakim danom sve bolje. Stabilno je i odlično napreduje - potvrdio je Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track