ZA PRESUDU ČUO U NEMAČKOJ: Kristijan Golubović ide 8 godina na robiju!
Foto: Nemanja Pančić

Kazna smanjena 6 godina jer mu je žena trudna

ZA PRESUDU ČUO U NEMAČKOJ: Kristijan Golubović ide 8 godina na robiju!

Crna Hronika -
Olakšavajuća okolnost: Aleksandru Kristijanu Goluboviću (45) kazna od 14 godina zatvora za trgovinu drogom smanjena za šest godina jer će uskoro dobiti dete

BEOGRAD - Aleksandar Kristijan Golubović (45) pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine drogom. Golubović je presudom Višeg suda u Beogradu bio osuđen na 14 godina robije, ali Apelacioni sud mu je smanjio kaznu za šest godina.

- Ova kazna zatvora u skladu je s težinom izvršenog dela i stepenom krivice, kao i okolnostima pod kojima je krivično delo izvršeno - naveo je Apelacioni sud u obrazloženju presude.Goluboviću je u to uračunata i kazna od dve godine i tri meseca zatvora za nezakonito držanje oružja, za koje je priznao da je njegovo. Nikola Todorović, Kristijanov advokat, kaže za Kurir da je ova presuda sramota za državu i srpsko pravosuđe.Advokat nezadovoljan- Ako su već hteli da ga osude, nisu smeli da mu izreknu kaznu veću od pet godina i nekoliko meseci, naročito zbog toga što sad ima nove olakšavajuće okolnosti, a nema nove otežavajuće. Olakšavajuća okolnost je to što mu je supruga Ivana trudna - kaže Todorović.Podsetimo, Kristijan je uhapšen 16. januara 2010. godine u akciji policije ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, a iz pritvora je izašao posle skoro četiri godine, 16. decembra 2013. Teretio se za posredovanje u kupoprodaji 100 grama mešavine heroina i paracetamola.- Goluboviću će se u kaznu uračunati i vreme provedeno u pritvoru, tako da mu je ostalo da odleži još četiri godine. Međutim, ako se u zatvoru bude primerno ponašao, postoji mogućnost da na slobodu izađe i nakon isteka dve trećine kazne. U tom slučaju bi robijao još nešto više od godinu dana - kaže izvor Kurira.Juče smo pokušali da stupimo u kontakt s Golubovićem, ali on nam je preko supruge poručio da nema komentar. Golubović je trenutno u Nemačkoj.Ja sam urbani Robin HudOn je nedavno dao izjavu u Apelacionom sudu:- Veliki sam protivnik droge. Ja sam urbani Robin Hud. Mnogo sam se promenio. Pomažem deci koja su posrnula da se vrate na pravi put. Ovo je farsa, pa ljudi iz Šarićevog klana, koji su švercovali tone droge, osuđeni su na sedam-osam godina zatvora - rekao je Kristijan.

Žalba preko FejsbukaKRISTIJAN: OVO JE NEPRAVDAGolubović se obratio javnosti preko Fejsbuka:- Danas smo saznali iz medija da su mi najsramniju presudu u istoriji srpskog pravosuđa samo malkice smanjili i ko zna koji put dokazali da za mene nema šanse da živim slobodno, mirno i normalno, već da se namerno provociram, proganjam i uništavam. Šta reći? Svi ste svedoci farse kojom mi je nameštena ovolika nepravda da bih se iskompromitovao, diskriminisao i satanizovao na najgori mogući način. Dakle, ostaje još četiri godine koje treba da odležim na pravdi Boga i loše pravde!

Činjenice

KO JE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ- hapšen je nekoliko puta, pa i u akciji „Sablja“- kriminalnu karijeru počeo je decembra 1987, kad je u kafani u Boleču pretukao gosta- pažnju je privukao 25. februara 1990, kad je s „kratežom“ ušao u „Mažestik“ i naterao goste da legnu na pod- tada odlazi u Nemačku, gde je robijao tri godine- izručen je Jugoslaviji 1993, a u zatvoru u Požarevcu proveo je četiri i po godine- poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, ali i kao jedan od aktera filma o srpskom podzemlju iz 1996. „Vidimo se u čitulji“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track