LOŠA PROCENA DOKTORA U SMEDEREVU: Otpustili ga, a on ljubavnici pucao u glavu pa ubio sebe

Pokušao ubistvo pa izvršio samoubistvo

LOŠA PROCENA DOKTORA U SMEDEREVU: Otpustili ga, a on ljubavnici pucao u glavu pa ubio sebe

Crna Hronika -
U subotu je pušten na produženi vikend, s tim što je dva dana kasnije trebalo da dođe po otpusnu listu u kojoj je navedeno da se pacijent otpušta jer je oporavljen, rekla je Jasna Nedeljković, načelnica službe za psihijatriju bolnice

BEOGRAD - Zoran Stanković (49), koji je pokušao da ubije ljubavnicu Aleksandru Lazić (28), pa izvršio samoubistvo, otpušten je u subotu s psihijatrije smederevske bolnice jer, prema proceni lekara, nije bio opasan po okolinu.

Zoran je u bolnicu „Sveti Luka“ u Smederevu primljen 13. oktobra jer je pokušao samoubistvo, a trebalo je da bude otpušten 18. novembra.

- Iz dokumentacije se vidi da je bilo reči o osobi koja intenzivnije ispoljava emocije, ali bez psihičkih problema koje bi ukazivale na to da je spreman da pokuša ubistvo ili samoubistvo. U subotu je pušten na produženi vikend, s tim što je dva dana kasnije trebalo da dođe po otpusnu listu u kojoj je navedeno da se pacijent otpušta jer je oporavljen - rekla je za Kurir Jasna Nedeljković, načelnica službe za psihijatriju bolnice.

Aleksandra Lazić, kojoj je Zoran pucao u glavu, i dalje je u kritičnom stanju.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track