LAŽNE MLADOŽENJE: Srbi "ženili" Slovakinje zbog boravka u Nemačkoj, uhapšena cela grupa!

Razbijen lanac trgovine ljudima

LAŽNE MLADOŽENJE: Srbi "ženili" Slovakinje zbog boravka u Nemačkoj, uhapšena cela grupa!

Crna Hronika -
Za šverc izbeglica i trgovinu ljudima optuženo je 11 članova grupe koji su tražili Slovakinje spremne da za 1.000 evra sklope lažni brak s državljanima Srbije

Međunarodna organizovana grupa trgovaca ljudima tereti se da je preko lažnih brakova sa Slovakinjama legalizovala Srbima boravak u Nemačkoj i Danskoj. “Narudžbine” za slovačke neveste primala i jedna Srpkinja iz Nemačke.

Za šverc izbeglica i trgovinu ljudima optuženo je 11 članova grupe koji su tražili Slovakinje spremne da za 1.000 evra sklope lažni brak s državljanima Srbije, a zatim da kao građanke Evropske unije u Nemačkoj ili Danskoj legalizuju boravak suprugu iz Srbije na osnovu spajanja porodica, javila je slovačka novinska agencija TASR, prenosi Beta.

Pored Slovaka, među kojima su dvojica organizatora uhapšena u Velikoj Britaniji za slična krivična dela legalizacije boravka izbeglica preko lažnih brakova, narudžbine za slovačke neveste primala je i jedna Srpkinja sa boravkom u Nemačkoj.

Za sumu od 1.000 evra našlo se sedam Slovakinja iz Košica spremnih da otputuju u Dansku i tu se formalno venčaju a zatim pređu u Nemačku, kako bi njihovi srpski muževi mogli da zatraže dozvolu za boravak.Portparol slovačke policije Mihal Slivka rekao je da će dvojica Srba sa nemačkim državljanstvom biti krivično gonjeni u domovini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track