PREŽIVELI NAPAD SNAJPERISTE: Ranjene Srbe privodi španska policija
Foto: Reuters

Napad u centru Valensije

PREŽIVELI NAPAD SNAJPERISTE: Ranjene Srbe privodi španska policija

Crna Hronika -
Očevici su za španske medije ispričali da su posle pucnjave videli dve grupe muškaraca kako trče iz jedne garaže u različitim pravcima. Ranjeni Srbi su se odmah sami odvezli u bolnicu, neki od njih taksijem

VALENSIJA - Tri srpska džavljanina ranjena su u Valensiji, nalaze se u bolnici i čim se oporave biće privedeni, javljaju španski mediji, pozivajući se na policijske izvore.

Trojica Srba, koji imaju 34, 38 i 46 godina, ranjeni su u pucnjavi u subotu usred dana, oko 13 sati, u jednoj od najprometnijih delova tog španskog grada.

Oblast u kojoj se dogodila pucnjava je blokirana, a policija traga za napadačima koji su, kako se pretpostavlja, ispalili između šest i devet metaka.

U toku je istraga o motivima, mada policija pretpostavlja da se radi o poravnavanju računa među istočnim kriminalnim bandama.

Očevici su za španske medije ispričali da su posle pucnjave videli dve grupe muškaraca kako trče iz jedne garaže u različitim pravcima. Ranjeni Srbi su se odmah sami odvezli u bolnicu, neki od njih taksijem.

Policija vadi metke koji su završili na fasadi obližnje zgrade i traga za nekim objektom koji su bacili u neku od bašti.Španski mediji navode svedočenja očevidaca koji kažu da je ispaljeno između šest i deset metaka.

Prolaznici su ispričali da je jedan muškarac sa pištoljem u ruci trčao za trojicom muškaraca. Međutim policija nije mogla da potvrdi da li je došlo do razmene vatre zato što je balistička istraga još u toku.

"Ličilo je na film. Prvo sam pomislio da neko baca petarde, ali kada sam video kako se rampi od garaže približavaju ta dva korpulentna muškarca i još jednog koji ide za njima shvatio sam da se dešava nešto loše", priča portir obližnje zgrade Migel.

Jedan od njih je ranjen u kolena, drugi u obe ruke, a treći u rame. Oni nisu životno ugroženi i čeka se njihov oporavak da bi mogli da rasvetle svoje učešće u pucnjavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track