GODINU DANA ZABRANE VOŽNJE: Užičanin sa 5,5 promila kažnjen sa 150.000 i 16 poena
Foto: Shutterstock

Po hitnom postupku

GODINU DANA ZABRANE VOŽNJE: Užičanin sa 5,5 promila kažnjen sa 150.000 i 16 poena

Crna Hronika -
Na lice mesta su ubrzo stigli policija i hitna pomoć, a policajci su imali muku da probude vozača koji je odmah upućen u hitnu pomoć a onda i u policijsku stanicu na trežnjenje

UŽICE - Užičanin star 61 godinu, koga je u subotu uveče patrola saobraćajne policije, posle manjeg udesa, našla pijanog za volanom u jednoj gradskoj ulici, i kome je u dahu izmereno 5,5 promila alkohola, kažnjen je juče u Prekršajnom sudu, po hitnom postupku, sa 150.000 dinara, 16 kaznenih poena, i zabranom upravljanja motornim vozilima na godinu dana.

Ovaj Užičanin je, da podsetimo, svojim vozilom udario u drugo parkirano vozilo, gurao ga oko dva metra, a onda zaspao za volanom. Na lice mesta su ubrzo stigli policija i hitna pomoć, a policajci su imali muku da probude vozača koji je odmah upućen u hitnu pomoć a onda i u policijsku stanicu na trežnjenje.

Kako Kurir saznaje, tzv. alkometri koji mere nivo alkohola u dahu redovno se atestiraju, a mogućnost odstupanja u vrednostima izmerenog nivoa alkohola u dahu je oko jedan posto.

Užička saobraćajna policija pojačala je tokom vikenda kontrole vozača i vozila. U dve akcije kontrolisano je 568 vozila, a 14 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog povišene alkoholisanosti.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track