SAM SE PREDAO: Gradonačelniku Zubinog Potoka mesec dana kućnog pritvora
Foto: KURIR

Bekstvo iz policijske stanice

SAM SE PREDAO: Gradonačelniku Zubinog Potoka mesec dana kućnog pritvora

Crna Hronika -
Vulović se dobrovoljno pojavio pred međunarodnim tužiocem a okrivljen je za organizovanje bekstva Slobodana Sovrlića iz policijske stanice u Zubinom Potoku, marta ove godine

KOSOVSKA MITROVICA - Gradonačelniku Zubinog Potoka Stevanu Vuloviću određena je mera kućnog pritvora u trajanju od mesec dana, rekao je njegov advokat Faruk Korenica.

Vulović je prethodno bio na gotovo dvočasovnom saslušanju Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Vulović se juče dobrovoljno pojavio pred međunarodnim tužiocem, a okrivljen je za organizovanje bekstva Slobodana Sovrlića iz policijske stanice u Zubinom Potoku", marta ove godine.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon potvrdila je u ponedeljak da je gradonačelnik Vulović, osumnjičen za organizovanje bekstva pritvorenika, došao u Osnovni sud da bi dao izjavu.

"Vulović se dobrovoljno prijavio pred međunarodnim tužiocem i u toku je uzimanje izjave", rekla je Dragana Nikolić Solomon.

Vulović dugo nije bio dostupan kosovskim vlastima.

Prethodno se kosovskom pravosuđu prijavio i bivši predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić koji se tereti i za ubistvo jednog kosovskog policajca tokom sukoba na prelazima na severu Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track