Najnovije vesti

TRAGEDIJA U VOJSCI SRBIJE: Specijalac Kobri čisteći pištolj upucao kolegu
Foto: Printskrin

Nesrećni slučaj

TRAGEDIJA U VOJSCI SRBIJE: Specijalac Kobri čisteći pištolj upucao kolegu

Crna Hronika
Starijeg vodnika I klase Doskovića ranio je kolega dok su rutinski proveravali naoružanje, kada je došlo je do opaljenja iz pištolja pripadnika jedinice N.I. Ranjeni vodnik preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji

BEOGRAD - U ponedeljak uveče  oko 18.30 časova, u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu, dogodio se nesrećni slučaj u jedinici Vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Nakon izvršenog zadatka, a u toku rutinske provere naoružanja, došlo je do opaljenja iz pištolja pripadnika jedinice N.I. i tom prilikom je ranjen njegov kolega stariji vodnik I klase Milan Dosković. Nakon ukazane prve pomoći, stariji vodnik I klase Dosković je, nažalost, podlegao povredama na Vojnomedicinskoj akademiji.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije formirao je komisiju za ispitivanje okolnosti vanrednog događaja.

Nadležni organ MUP izvršio je uviđaj po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uz prisustvo Vojne policije.Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavili su saučešće porodici Dosković.

Stariji vodnik I klase Milan Dosković rođen je 6. aprila 1981. godine u Užicu, a na dužnosti u Vojsci Srbije je od 28. jula 2001. godine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...