UPUCAO KOLEGU: Specijalcu Kobri mesec dana pritvora

Završeno saslušanje

UPUCAO KOLEGU: Specijalcu Kobri mesec dana pritvora

Crna Hronika -
Iliću, sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva odredio je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticajem na svedoke

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana pripadniku vojne jedinice "Kobre" Nemanji Iliću koji je pre tri dana u kasarni "Vasa Čarapić" ranio kolegu Milana Doskovića koji je podlegao povredama na VMA.

Iako je dan kasnije Ministarstvo odbrane saopštilo da je reč o nesrećnom slučaju koji se dogodio tokom rutinske provere naoružanja, Više javno tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Ilića zbog krivičnog dela ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor.

U saopštenju suda se navodi da je Iliću, sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva odredio je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticajem na svedoke.

Pritvor mu je, kako dodaje sud, određen i s obzirom na težinu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, način izvršenja i težinu posledice, koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Na sajtu Vojske Srbije u utorak je objavljeno da je Milan Dosković podlegao povredama na Vojnomedicinskoj akademiji pošto ga je kolega tokom rutinske provere naoružanja upucao.

Nesrećni slučaj se dogodio sinoć oko 18.30 sati u kasarni "Vasa Čarapić" u jedinici Vojne policije specijalne namene "Kobre"."Nakon izvršenog zadatka, a u toku rutinske provere naoružanja, došlo je do opaljenja pištolja pripadnika jedinice N.I. i tom prilikom je ranjen njegov kolega stariji vodnik I klase Milan Dosković.

Nakon ukazane prve pomoći, stariji vodnik I klase Dosković je, nažalost, podlegao povredama na VMA", piše na sajtu.Navodi se i da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije formirao komisiju za ispitivanje okolnosti vanrednog događaja, kao i da je MUP izvršio uviđaj po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uz prisustvo Vojne policije.

Stariji vodnik I klase Milan Dosković rođen je 6. aprila 1981.godine u Užicu, a na dužnosti u Vojsci Srbije je bio od 28. jula 2001. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track