PRETI MU 3 GODINE ZATVORA: Ljubiša Buha optužen za napad na suprugu
Foto: Zorana

Saslušan

PRETI MU 3 GODINE ZATVORA: Ljubiša Buha optužen za napad na suprugu

Crna Hronika -
Tereti se da je 8. novembra izvršio i krivično delo nasilje u porodici, posle čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja i time izvršio i treće krivično delo - napad na službeno lice

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo optužilo je danas svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta zbog sumnje da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i predložilo sudu da mu produži pritvor.

Portparol suda Igor Veličković rekao je Tanjugu da je sud dobio optužni predlog tužilaštva, a da će o predlogu za pritvor odlučiti u zakonskom roku. Buha se optužnim predlogom tereti i da je 8. novembra izvršio i krivično delo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja i time izvršio i treće krivično delo - napad na službeno lice.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na tri godine zatvora, kao i da mu produži pritvor u kojem je od 16. novembra. Buha je na saslušanju kod tužioca rekao da ne priznaje krivično delo "i da njegova žena nije normalna".

Prema njegovim tvrdnjama, nikada nije imao nikakav sukob sa njenim obezbeđenjem. Buha je zaštićeni svedok u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Danas je takođe odbio da odgovara na pitanja članova radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova povodom navoda Darka Šarića o pranju 7,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track