SKUPLJAJU POTPISE ZA SMRTNU KAZNU: Meštani traže najoštrije kažnjavanje dede monstruma!

Sahranjena devojka žrtva svirepog ubice

SKUPLJAJU POTPISE ZA SMRTNU KAZNU: Meštani traže najoštrije kažnjavanje dede monstruma!

Crna Hronika -
Zver: Čedomir Đurić ubio je našu Draganu, sipao joj kiselinu u usta. Pa koja je kazna za njega osim smrtne, pitaju se ogorčeni stanovnici Salaša kod Negotina

NEGOTIN - Dragana Ćirić (18), koju je svirepo ubio Čedomir Đurić (66), sahranjena je juče na seoskom groblju u Salašu. Ogorčeni meštani počeli su sa sakupljanjem potpisa, oni traže smrtnu kaznu za ubicu.- Umesto venčanice, stavljena si, Gago, u beli kovčeg, veridbu smo ti spremali, a ti nas u crno zavi, rano moja i nado naša - zavapila je Bisa, tetka ubijene Dragane, dok je pogrebna povorka kretala od kuće Ćirića u Salašu do mesnog groblja.

Beli kovčeg umesto venčanice... Uplakani očuh Dragiša
Beli kovčeg umesto venčanice... Uplakani očuh Dragiša

Harao je po seluPovorka tužna, nema, puna mladih, đaka iz Ekonomske škole u Zaječaru, gde je do prošle sedmice Dragana bila maturant. Nekoliko stotina meštana Salaša i okolnih sela, rođaka i prijatelja okupili su se da nesrećnu devojku, žrtvu monstruma, otprate do večne kuće.

Čedomir Đurić
Čedomir Đurić

- Monstruma treba obesiti, dosta je harao po Salašu i niko nije smeo na put da mu stane - kažu ogorčeni meštani. Oni uveliko prikupljaju potpise i traže smrtnu kaznu za zločinca.- Ubio je dete, sipao joj kiselinu u usta. Pa koja je kazna za njega osim smrtne -pričaju stanovnici ovog kraja.Od kuće do groblja, na čelu kolone mladi s vencima i cvećem, za njima traktor vozi nesuđeni mladoženja Milan Mitić, Draganin momak, kome je na dan tragedije mobilnim uputila poslednju poruku: „Jedino moje“.Dragana je u belom kovčegu, a oko nje majka Ljiljana, očuh Dragiša i tetka Bisa.- Dragano, Dragano, meni je mesto da legnem u kovčeg, kao što sam i želeo da ti mene pratiš. Ne ostavljaj nas, Dragana, oči naše, nado naša - nariče očuh teško dok kovčeg spuštaju u raku.

Žrtva... Dragana Ćirić
Žrtva... Dragana Ćirić

Pomoć za sahranu- Skupili smo novac za sahranu i spremamo priloge za 40 dana da bismo podigli nadgrobni spomenik devojci koju su svi u selu voleli - kaže predsednica Mesne zajednice Salaš Ivana Stojimirović.(D. I.)

Drugovi pomogli u hvatanju ubicePRVO SAKRIO LEŠ, PA GA BACIO U JEZERONa čelu pogrebne povorke krst je nosio Goran, Milanov brat i nesuđeni Draganin dever.Goran i njegovi drugovi iz sela su najzaslužniji za hapšenje zlikovca. Posle Draganinog nestanka policija je posumnjala i privela Čedu, ali je ubrzo pušten. Međutim, Goran i drugari su ga uporno pratili i u jednoj šumici pronašli rezervni točak iz Čedinih kola i kesu s Draganinim stvarima. Monstrum je prvo na tom mestu prikrio leš, a potom ga pod okriljem noći, kad je shvatio da mu je policija na tragu, odvezao i bacio u Glogovičko jezero - kaže jedan od meštana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja