Saslušan otac devojčice (8) koju je brat (4) ubio iz puške u Resniku
Foto: Damir Dervisagic

Dan posle tragedije

Saslušan otac devojčice (8) koju je brat (4) ubio iz puške u Resniku

Crna Hronika -
Tragedija je velika. Helena je bila dobro dete. Baba je dovodila kod mene dok nije prohodala. Do juče je vozila biciklu u ulici. Mnogo će mi nedostajati, kaže vidno potresena komšinica

BEOGRAD - Nad porodicom Darka K. u Resniku bol i tuga ne jenjavaju, od trenutka kada je njegov četvorogodišnji sin F. K. lovačkom puškom slučajno ubio stariju sestru Helenu K. (8).

- Tragedija je velika. Helena je bila dobro dete. Baba je dovodila kod mene dok nije prohodala. Do juče je vozila biciklu u ulici. Mnogo će mi nedostajati - rekla je vidno potresena Danka Crnomarković, komšinica Darka K.

Ona dodaje da se tragedija dogodila u nedelju kad su se Darko i njegov tast Jovo Crnogorac vratili iz lova.

- Kažu da su ostavili pušku na sto na spratu kuće gde su im spavaće sobe. Deca ko deca, otišla, ovaj mali je uzeo pušku i bi šta bi. Tuga deco moja, velika - priča baka očiju punih suza.

Druga komšinica objašnjava da je mališan F. K. živahno dete, kao i da je verovatno u igri uzeo pušku naciljao u sestru i pucao.

Šok i neverica vladali su i u OŠ "Kosta Abrašević" u Resniku. Direktorka škole Vesna Šunjevarić za Kurir kaže da su čuli potresnu vest i da im je svima mnogo teško.

- Helena je išla u drugi razred u peto odeljenje. Bila je primeran đak i svima nam je mnogo teško. Veoma smo potreseni celim događajem i zatečeni - rekla je između ostalog potresena direktorka.

Podestimo, F. K. (4) iz Resnika u nedelju oko 16.40 sati u porodičnoj kući pucao je iz lovačke puške svojoj osmogodišnjoj sestri Heleni K. u glavu. Sačma je nesrećnoj devojčici raznela glavu i ostala je na mestu mrtva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track