Demolirana kuća članice Advokatske komore Srbije
Foto: Beta/Ilustracija

AKV zabrinuta

Demolirana kuća članice Advokatske komore Srbije

Crna Hronika -
Razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, prozori i drugo na kući Arsićeve u mestu Gložan nedaleko od Novog Sada

BEOGRAD - Advokatska komora Vojvodine (AKV) saopštila je danas da su nepoznata lica prošle noći u velikoj meri demolirala kuću advokata Tanje Arsić, koja je član pregovaračkog tima Advoktske komore Srbije (AKS) sa Ministarstvom pravde oko zahteva advokature.

Razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, prozori i drugo na kući Arsićeve u mestu Gložan nedaleko od Novog Sada, a o incidentu je obaveštena policija, navodi se u saopštenju. AKV u saopštenju zaključuje da se radi o "obesti, a ne pljački i razbojništvu" jer kuća nije obijena, niti je iz kuće bilo šta odneto.

"U svetlu pregovora sa Ministarstvom pravde koji su u toku, AKV izražava ozbiljnu zabrinutost zbog tog događaja i očekuje brzu i adekvatnu reakciju nadležnih organa", navodi se u saopštenju.

Pregovori stručnih timova Ministarstva pravde i AKS juče su prekinuti, ali bi trebalo da se nastave u utorak. Za sutra je planirano održavanje Skupštine AKS na kojoj će se odlučuvati o nastavku protesta advoakta, koji traje od 17. septembra u celoj Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track