VEROVALI ILI NE: Nova godina bez žrtava, niko ubijen, niko poginuo!
Foto: Dragan Kadic

Za praznike nije bilo tragedija

VEROVALI ILI NE: Nova godina bez žrtava, niko ubijen, niko poginuo!

Crna Hronika -
Za razliku od prethodnih godina, 31. decembra i 1. januara niko nije ubijen, niko nije poginuo, niti je bilo ko ozbiljnije povređen

BEOGRAD - Novogodišnja noć u Srbiji prvi put u poslednjih nekoliko godina prošla je bez tragedija! Koliko god bilo teško poverovati u to, 31. decembra i 1. januara niko nije ubijen, niko nije poginuo, niti je bilo ko ozbiljnije povređen u udesima ili tučama.Do sada se nije dešavalo da praznici prođu mirno. U porodičnom nasilju najčešće su stradale žene, a takvi zločini, prema rečima stručnjaka, najčešće su se i događali tokom prazničnih dana. Ljudi se tokom dočeka uglavnom opuste i više popiju, a onda sednu za volan. Alkohol i brza vožnja bili su glavni uzrok saobraćajnih nesreća. Na sreću, na srpskim putevima tokom novogodišnjeg slavlja nije bilo sudara s težim posledicama. Svemu tome doprinela je i pojačana kontrola saobraćajne policije na celoj teritoriji države.Jedini ozbiljniji incident dogodio se 31. decembra, nekoliko minuta pre ponoći u Borči, kada je petardom povređen trinaestogodišnji dečak. On je sa teškom povredom oka zbrinut u Klinici za očne bolesti u Pasterovoj ulici. U Beogradu se u noći dočeka dogodilo šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno 11 osoba, ali nijedna teže. Dogodilo se i nekoliko tuča, ali nije bilo povreda zadobijenih upotrebom vatrenog i hladnog oružja. Tri tuče dogodile su se u Subotici, ali bez ozbiljnije povređenih.Gotovo jednako mirno bilo je i prvog januara. Malo više posla za Hitnu pomoć bilo je u Beogradu, gde su tri osobe povređene u isto toliko tuča. U prestonici je evidentirana 31 saobraćajna nezgoda, u kojoj je 11 osoba povređeno. Međutim, ozbiljnijih incidenata nije bilo.2011.- Marko Živanović (8) iz Male Krsne kod Smedereva poginuo je kad je pao na glavu sa stepenica porodične kuće. Dečak je tokom dočeka Nove godine bacao petarde, ali potkačio se na prag i s visine od oko tri metra pao na beton. Roditelji su odmah teško povređenog dečaka stavili u automobil, ali podlegao je povredama na putu za bolnicu.2012.- Slobodan Gačić i njegova supruga Slobodanka poginuli su kad je automobil, kojim je upravljao njihov sin Ljubodrag, sleteo s puta i prevrnuo u Skeli kod Obrenovca. Ljubodrag je imao 0,8 promila alkohola u krvi.- Mladić je ranjen hicem iz pištolja ispred kafića u Novom Beogradu.2013.- Marko Kostić (23) iz Ćićevca uhapšen je zbog sumnje da je na dočeku na Trgu republike nožem izbo sedmoro posetilaca, među kojima su bila i dvojica Tunišana.- Napadač je preteći nožem silovao P. K. (31) u njenom automobilu u garaži u Makedonskoj ulici u Beogradu.2014.- Komandant „škorpiona“ Slobodan Medić (47), njegova supruga Ljiljana (45) i sin Draža (17) poginuli su u sudaru na putu Sremska Mitrovica - Veliki Radinci.- S. M. (34) iz Negotina uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio oca G. M. (67) i čekićem teško povredio majku M. M. (60).

Doček 2008.POGINULI UČESNICI „VELIKOG BRATA“Doček 2008. godine ostao je upamćen po pogibiji Stevana Zečevića, Zorice Lazić i Elmira Kuduzovića, učesnika serijala „Veliki brat“, koji su nastradali 28. decembra 2007. u nesreći na putu Obrenovac-Šabac, kod mesta Ušće. Nesreća se dogodila kad je „sitroen C4“, u kojem su se nalazili, sleteo s puta i upao u reku Vukodraž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track