U HORGOŠU PO STAROM: Makedoncu oteli ajfon i 300 denara
Foto: Saša Urošev

Po starom i u novoj godini

U HORGOŠU PO STAROM: Makedoncu oteli ajfon i 300 denara

Crna Hronika -
Po istom receptu, neki od osumnjičenih i njihovi rođaci, tokom prošle godine ojadili Sirijce, Somalce, Francuze i državljane Republike Mali

HORGOŠ - Igor K. (24), Danijel K. (21) i A.K. (17) iz Horgoša, od makedonskog državljanina oteli ajfon i 300 denara.

Po istom receptu, neki od osumnjičenih i njihovi rođaci, tokom prošle godine ojadili Sirijce, Somalce, Francuze i državljane Republike Mali.

Nova godina je za inostrane državljane na proputovanju kroz Srbiju, u Horgošu donela iste probleme sa kojima su, u najsevernijem mestu naše države, bili suočeni i tokom prošle godine.Serija napada na strance u Horgošu, nastavljena je 3. januara kad je nedaleko od benzinske pumpe, opljačkan državljanin Makedonije.

Igor K. (24), Danijel K. (21) i A. K. (17) iz Horgoša, od čoveka su oteli ajfon i 300 denara: -Osumnjičeni su zaustavili čoveka nedaleko od benzinske pumpe. Ne sluteći šta će se desiti, on je izašao iz vozila. Napadači su nasrnuli na njega. Uz udarce i povike, brzo su ga savladali. Dok su ga Igor K. i Danijel K. držali, maloletni A.K. ga je pretresao i iz džepova uzeo mobilni telefon i novac. Policiji nije trebalo dugo vremena da rasvetli razbojništvo, jer su neki od osumnjičenih već krivično odgovarali zbog sličnih izgreda- potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Ulice i bližu okolinu ovog pograničnog mesta i tokom prošle godine, po dobrom nisu zapamtili državljani Sirije, Somalije, Francuske i Republike Mali. Rođaci trojice osumnjičenih od njih su, po sličnom receptu, otimali novac, telefone i druge dragocenosti.

Najbizarniji napad na strance, u Horgošu se dogodio 14. februara na Dan zaljubljenih. Na putu iz Horgoša za Budimpeštu, mlađi bračni par iz Franuske, napala je šestočlana razbojnička grupa u kojoj su bila i dva deteta mlađa od 14 godina. Od preplašenog bračnog para koje su udarali, drski razbojnici oteli su dva evra.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track