(VIDEO) NIJE HTEO DA SE UBIJE: Kada se dečak popeo na banderu nije mogao da siđe

Dramatično: Hodao po žicama za struju

(VIDEO) NIJE HTEO DA SE UBIJE: Kada se dečak popeo na banderu nije mogao da siđe

Crna Hronika -
Z. R. (13), štićenik Doma za nezbrinutu decu u Beogradu, izvodio vratolomije pet metara iznad zemlje i nije hteo da siđe, skinuli ga vatrogasci
1 / 6

BEOGRAD - Vatrogasci su posle polučasovne drame u poslednji čas spasli Z. R. (13), štićenika Doma za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović“, koji se popeo na banderu u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma.

Obustavljen saobraćajPretpostavlja se da se Z. R. iz hira juče oko 13.30 časova popeo na tramvajski stub visok pet metara i da nije hteo da se ubije.- Dečak se popeo na stub, a onda je počeo da hoda po žicama. Strepela sam za njega, plašila sam se da ne padne. A on se sve vreme smejao. Najpre je imao jaknu, da bi se onda skinuo i nastavio da izvodi vratolomije - kaže očevidac.

Preplašeni građani odmah su pozvali policiju. Na lice mesta ubrzo su stigle vatrogasne jedinice i ekipa Hitne pomoći.- Dečak se lako popeo, ali nije mogao sam da siđe. Vatrogasci su odmah ispod mališana postavili vazdušni jastuk, u slučaju da padne. Isključena je struja u tramvajskim stubovima u tom delu grada, a saobraćaj je bio obustavljen. U akciji je učestvovao i kran vatrogasne brigade - kaže izvor Kurira iz istrage.

Kao na filmuJedan vatrogasac se potom u korpi popeo do dečaka kako bi ga spasao.- Z. R. nije hteo da siđe. Držao se čvrsto za stub. Izgledalo je kao da se dobro zabavlja, a nije ni svestan da je mogao da pogine. Vatrogasac je na kraju, uz pomoć kolege, uspeo da zgrabi Z. R., ubaci ga u korpu i spusti ga na bezbedno - kaže naš sagovornik.

Na licu mesta okupio se i veliki broj građana, koji su brinuli za život mališana.- Samo kad se sve dobro završilo! Bitno je da nije stradao - kaže očevidac.Maloletnik nije povređen, ali je kolima Hitne pomoći prevezen na Odeljenje dečje neuropsihijatrije u Kliničkom centru Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=fzJUOkD17pE

ProblematičanI RANIJE BEŽAO IZ DOMAKako saznajemo, Z. R. je već nekoliko godina štićenik Doma za nezbrinutu decu i ranije je pravio probleme.- Često je bežao iz doma, a kako smo čuli, pokušao je i da se ubije. Navodno je isekao vene - kaže izvor Kurira. Zaposleni u domu juče nisu hteli da daju izjave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track