TROJICA POGINULIH KOD PEĆINACA: Umesto slavske, Dušanu palimo sveću na grobu!

Stravično: Tri porodice iz Kupinova i Popinaca zavijene u crno

TROJICA POGINULIH KOD PEĆINACA: Umesto slavske, Dušanu palimo sveću na grobu!

Crna Hronika -
Tragedija: Rodbina vozača Dušana Bastajića (56), jednog od troje poginulih na putu kod Pećinaca, umesto na slavu Sveti Vasilije, ide na sahranu

PEĆINCI - Tragedija na putu Pećinci-Popinci zavila je u crno tri porodice. Nesreća se dogodila preksinoć, kad je Bogdan Melentić (40), koji je upravljao „golfom“, naleteo na Dušana Bastajića (56), koji je izašao iz vozila da izvrši nuždu, a potom i na kombi Doma zdravlja Pećinci, u kojem je Bastajić prevozio devetoro pacijenata sa dijalize. Na licu mesta, osim Melentića i Bastajića, poginuo je i suvozač iz „golfa“ Vladimir Milivojević (45), dok je sedam ljudi povređeno.

Užas... Ostaci uništenog „golfa“ koji je udario u sanitet
Užas... Ostaci uništenog „golfa“ koji je udario u sanitet

Ostao samo s majkomDušan Bastajić iz Kupinova nastradao je dan uoči svoje krsne slave Svetog Vasilija, dok je vozač „golfa“ Bogdan Melentić pred Novu godinu izbegao tragediju kad je automobilom sleteo s puta. U porodičnim kućama trojice poginulih muk i neverica.

- Prvo smo zapalili slavsku sveću kako bismo obeležili krsnu slavu, a sad smo mom Dušanu upalili i nadgrobnu. Bio je divan čovek, to će vam reći svi koji su ga poznavali - plačući govori Dušanova sestra Jelica Pavlović.Dušanov sin Zoran (22) slomljen je od tuge i bola.- Jedva stojim na nogama. Mnogo mi je teško. Majka i ja ostali smo sami. Moj otac je više od 30 godina radio u Domu zdravlja, za četiri godine trebalo je da ode u penziju, a sad ga više nema - priča potreseni Zoran.

Tuga... Sin i sestra pokojnog Dušana Bastajića
Tuga... Sin i sestra pokojnog Dušana Bastajića

Ugasila mi se lozaBogdan i Vladimir bili su komšije u Popincima i često su se družili. Njihove porodice primaju saučešće rodbine i prijatelja i pripremaju sahranu.- Nema više mog sina jedinca! Teško mi je, a svaki dan će mi biti sve teže - bilo je to sve što je uspela da nam kaže Rosa, neutešna majka Bogdana Melentića.

Bogdan se nije ženio i nema decu, kao ni Vladimir.- Bili su dobri momci. Vladimir je živeo od poljoprivrede, dok je Bogdan povremeno radio na jednom stovarištu. Vladimirova majka Nada ne može da se smiri. Ceo dan jauče: „Ugasi nam se loza, šta ću sad bez mog sina!“ Na sedativima je - priča komšija.

Prema njegovim rečima, Bogdan i Vladimir su navodno krenuli do Pećinaca zbog proslave pravoslavne Nove godine.

Očevidac nesreće svedočenje meštanina Đorđa Maksimovića BOGDAN JE DRŽAO IŠČUPAN VOLANĐorđe Maksimović, komšija nastradalog Bogdan i Vladimira, slučajno se našao na mestu nesreće. Odmah je pritrčao u pomoć lekarima Hitne pomoći kako bi utvrdili da li su vozač i suvozač živi.- Razvalio sam vrata „golfa“ kako bi lekari mogli da im priđu, ali je, nažalost, bilo kasno. Bogdan je u rukama držao iščupan volan, dok je Vladimir sedeo spuštene glave. Vatrogasci su potom isekli kombi kako bi izvukli povređene pacijente - kaže Maksimović.Komšije kažu da je Bogdan pre dve-tri godine slupao jednog „golfa“ i da je nedavno kupio drugi automobil.- Nedavno je prodao neku zemlju. Voleo je malo da popije, ali je uvek bio spreman svakom da pomogne - kaže komšija.Analizom krvi Bogdana Melentića biće utvrđeno da li je eventualno vozio pod dejstvom alkohola.Direktorka Doma zdravlja PećinciBASTAJIĆ JE BIO DOBAR RADNIKDubravka Cvetković Mićić, direktorka Doma zdravlje Pećinci, kaže da je Bastajić godinama vozio pacijente na dijalizu u Sremsku Mitrovicu.- To veče vozio je devet pacijenata, od kojih je sedmoro povređeno i prevezeno u Urgentni centar u Beogradu. Nakon ukazane lekarske pomoći, petoro je pušteno na kućno lečenje dok je dvoje zadržano na dijagnostici. Bastajić je bio dobar čovek i radnik. Redovno je išao na preglede kao profesionalni vozač i nije imao nikakvih problema - kaže direktorka.Pogibija na istom mestu 2008. godine- Na istom mestu pre osam godina poginuo je i Branislav Mesarović (31) iz Popinaca- Vozio je automobil i podleteo pod kamion- Podlegao je povredama na licu mesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track