KOMŠIJA SPASAO ŽENU KOJU JE MUŽ ZAPALIO: Gorela je, koža mi se lepila za ruke!

STRAVA U BATAJNICI

KOMŠIJA SPASAO ŽENU KOJU JE MUŽ ZAPALIO: Gorela je, koža mi se lepila za ruke!

Crna Hronika -
Jaukala je i vikala: „Upomoć! Gorim!“ Na sve načine pokušao sam da ugasim vatru, kaže komšija nesrećne Svjetlane Urošević (44)

BEOGRAD - Radan Urošević (44) zapalio je preksinoć bivšu suprugu Svjetlanu Urošević (44) u njenom iznajmljenom stanu u Batajnici i naneo joj teške opekotine na više od 50 odsto kože!Urošević je oko ponoći došao do zgrade u Ulici Svetog Serafima i pozvonio je na interfon. Svjetlana mu je otvorila, ne sluteći da nosi kantu punu benzina.Svađa u dnevnoj sobi- Radan je uspeo da uđe u Svjetlanin stan, gde su se najverovatnije posvađali. Bili su u dnevnoj sobi kada ju je polio benzinom i zapalio. Nakon toga odmah je odjurio iz stana, polomio staklo na vratima zgrade i pobegao, ali ga je policija ubrzo našla i uhapsila - kaže naš izvor iz istrage.

Ovde se sve dogodilo... Hodnik ispred ulaza u Svjetlanin stan
Ovde se sve dogodilo... Hodnik ispred ulaza u Svjetlanin stan

Nesrećna žena se u trenutku pretvorila u živu buktinju! Izletela je u hodnik zgrade, a u pomoć joj je pritekao komšija Milan Dobrić.- Uznemirila me je buka koju je Radan pravio dok je šutirao ulazna vrata stana. Izašao sam da vidim šta se dešava. Tada sam čuo bolni vrisak i ugledao ženu u plamenu. Sve vreme je jaukala i vikala: „Upomoć! Gorim, gorim“ - prepričava Dobrić dramu u Batajnici.On kaže da je bez razmišljanja zgrabio lavor vode i prosuo ga na komšinicu.- Bila je na nogama. Polio sam je po leđima i uspeo da ugasim vatru na tom delu tela, ali je ona i dalje gorela. Rukama sam je udarao po glavi jer joj je i kosa buktala. Kada god bih je dodirnuo, njena koža i kosa lepili bi mi se za ruke - opisuje užas komšija Dobrić.Prema njegovim rečima, Svjetlana je u jednom trenutku pala na stomak.- Tada su naišle i ostale komšije. Polivali smo je vodom i uspeli smo da je ugasimo. Da stvar bude gora, iz njenog stana širio se gust crni dim, od koga nisam mogao da dišem i nisam video gde sam. Mislio sam da ću se ugušiti, ali najvažnije je da sam uspeo da spasem Svjetlanu - kaže Dobrić.

Stanari u šoku... Zgrada u Ulici Serafima Sorovskog
Stanari u šoku... Zgrada u Ulici Serafima Sorovskog

Pokušavala da govoriOn dodaje da je Svjetlana sve vreme bila svesna nakon gašenja i da je pokušavala nešto da mu kaže, ali da je nije razumeo.- Nisam video napadača, a da sam ga video, potrčao bih za njim i ubio bih ga - kaže Dobrić.Kako smo saznali, Svjetlana se u stan u Ulici Svetog Serafima doselila pre oko dva meseca.- Ima dva sina, koji nisu bili tu kada se desila drama. Radila je u kiosku sa roštiljem. Nismo imali vremena da bolje upoznamo komšinicu, ali znamo da njen bivši muž ima problema s alkoholom. Navodno je odrastao u domu za nezbrinutu decu, u koji ga je poslala majka pošto nije mogla da izađe na kraj s njim - kaže komšinica.

Sin mu zahvalio na pomoćiZAGRLIO MAJČINOG SPASIOCAMilan Dobrić kaže da ga je nakon nesreće posetio Svjetlanin stariji sin.- Kada me je video, zagrlio me je i iskreno mi zahvalio što sam mu spasao majku. Rekao mi je da mu je njen život na prvom mestu - rekao je Dobrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track