DANAS POČINJE SUĐENJE: Majka troje dece izgorele u baraci na optuženičkoj klupi
Foto: Nemanja Pancic

Palata pravde

DANAS POČINJE SUĐENJE: Majka troje dece izgorele u baraci na optuženičkoj klupi

Crna Hronika -
Reč je o Živani Stanković, kojoj su 26. septembra prošle godine, u požaru u baraci napravljenoj od kartona i drvenih dasaka u Novom Beogradu, stradala tri deteta

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu za danas je zakazan početak suđenja Živani Stanković (27), kojoj su 26. septembra prošle godine, u požaru u baraci napravljenoj od kartona i drvenih dasaka u Novom Beogradu, stradala tri deteta.

Stankovićeva, koja će iz pritvorske ćelije biti dovedena u Palatu pravde, tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti učinjeno iz nehata, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina. Nadležno tužilaštvo je, međutim, optužnim predlogom predložilo za Živanu kaznu od dve godine zatvora.

Stankovićeva, koja je imala petoro dece, godinama unazad prosila je po ulicama i lokalima u centru Beograda, noseći bebu u rukama. Često je bila i agresivna. Nesreća se dogodila u toku noći, jer je majka zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu. Deca, stara pet, sedam i devet godina, izgorela su spavajući na krevetu, dok je Živana uspela da spase jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track