JORDAN RISTEVSKI TVRDI: Ja sam bio svedok suda, a ne prvooptuženog

Žalba na presudu za šverc cigareta u Apelacionom

JORDAN RISTEVSKI TVRDI: Ja sam bio svedok suda, a ne prvooptuženog

Crna Hronika -
Čovek koji je potpisao sva dokumenta tokom 1995- 1996 godine nije umro pet godina pre nego što je potpisao ta dokumenta nego je umro tačno 17. aprila 2001 godine, sto znači šest godina posle potpisivanja tih dokumenata, kaže Jordanovski

BEOGRAD – Makedonski državljanin Jordan Ristovski oglasio se povodom slučaja predmeta žalbe tužilaštva na oslobađajuću presudu za šverc cigareta koja se odvija pred Apelacionim sudom u Beogradu i tvrdi da je on bio svedok suda, a ne svedok prvoptuženog.

On dodaje da se sam prijavio sudu kome je dostavio krucijalne dokaze u originalnoj formi koji su pribavljeni zakonitim putem, pošto je on u tom periodu bio ovlašćeno lice firme ,,Sukcces , iz Makedonije.

„ U vezi ovog slučaja ja sam se prvo javio Tužilastvu za organizovani кriminal jer sam prvo pomislio da njima pomažem, tačnije gospodinu Saši Ivaniću i objasnio mu kakve dokumente posedujem. On je veoma ljubazno prvo prihvatio razgovor a onda kada je shvatio koje dokumente posedujem želeo da mu ih pošaljem, usprotivio sam se tome, tvrdi Ristovski i dodaje da se nije radilo o švercu, nego da je to bio prinudni promet robe, kao proizvod sankcija.

„Čovek koji je potpisao sva dokumenta tokom 1995- 1996 godine po imenu i prezimenu Dančo Šuturkov, u svojstvu zamenika direktora Makedonija tabak, uvoz izvoz Skopje, nije umro pet godina pre nego što je potpisao ta dokumenta nego je umro tačno 17. aprila 2001 godine, sto znači šest godina posle potpisivanja tih dokumenata, kaže Ristovski.

On navodi da mu nije jasno o kom to zakonskom propisu govori tužilac pred sudskim većem, koji je stupio na snagu 2006. u Makedoniji.„ Napominjem da sam prvi i poslednji put video, ali ga nisam upoznao gospodina Subotića, u hodniku suda, prilikom mog svedočenja. Firma ,,Sukcces ,, je bila firma preko koje je Vojska bila prinuđena da vrši pravni promet , a ne šverc cigareta u tim okolnostima i ona nije bila vlasništvo jednog od optuženih već tadašnje vojske SRJ, tvrdi Ristovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track