DVOJE MRTVIH U ZLATARSKOM JEZERU: Čuo sam jauke, a onda je usledila tama i tišina

Spasao se iz zaleđene vode, dvoje se utopilo

DVOJE MRTVIH U ZLATARSKOM JEZERU: Čuo sam jauke, a onda je usledila tama i tišina

Crna Hronika -
Ivana Rakonjac (28) i Safet Planić (48) iz Prijepolja nastradali kada je džip u kojem su bili sleteo u jezero. Goran Cmiljanović (54), koji je sedeo na mestu suvozača, uspeo je da otvori vrata potonulog „čirokija“ i ispliva

NOVA VAROŠ - Ivana Rakonjac (28), direktor Turističke organizacije Prijepolje, i radnik ove ustanove Safet Planić (48) utopili su se juče oko devet ujutru u ledenoj vodi Zlatarskog jezera, kada je džip „čiroki“ u kome su bili sleteo sa magistrale i survao se u jezero!

Treći putnik iz džipa, Goran Cmiljanović (54), vlasnik privatne agencije San turs iz Prijepolja, uspeo je da ispliva iz ledene vode.Troje Prijepoljaca putovalo je juče iz svog grada u Užice na poslovni sastanak. Na delu magistrale između Nove Varoši i Kokinog Broda, koji ide tik uz obalu Zlatarskog jezera, džip „čiroki“, kojim je upravljao Safet Planić, udario je u levu kamenu stranu puta, onda se odbio, prevrnuo na krov, vratio na točkove, da bi zadnjim delom probio metalnu ogradu i nestao u dubinama jezera.- Prema priči očevidaca, vozač džipa izgubio je kontrolu tokom preticanja. Udario je u levu obalu, prevrnuo se i sleteo u jezero - izjavio je na licu mesta zamenik osnovnog javnog tužioca u Prijepolju Petko Pucarević.

Nedavno počela da radi... Ivana je bila direktor Turističke organizacije Prijepolja
Nedavno počela da radi... Ivana je bila direktor Turističke organizacije Prijepolja

Ivana sedela pozadiPreživeli putnik, Goran Cmiljanović, u novovaroškoj bolnici kroz suze je, kratko, ispričao o užasu koji je doživeo.- Bio sam na mestu suvozača, Ivana pozadi. Ne znam tačno kako, ali dok smo leteli niz strminu, uspeo sam da odvežem pojas. Čuo sam jauke, zapomaganje. Upali smo u vodu, munjevito potonuli. Voda je nadirala kroz razbijene prozore. Došla mi je iznad glave, uhvatila me je panika. Onda smo potonuli u tamu, više se ništa nije čulo. Nekako sam uspeo da otvorim vrata i izvučem se - ispričao je Cmiljanović za Kurir.Na licu mesta juče samo tragovi stravičnog udesa. Još se vidi trag kojim je džip punih desetak metara, gotovo vertikalno, sleteo u ledeno jezero. Na ivici puta ostaci branika vozila, staklo. Okolo mnogo ljudi, prijatelji stradalih. Suze i jauci odjekuju.- Safet je džip uvezao pre dva meseca, a onda se sekirao kako će obaviti registraciju. Konačno, prekjuče je registrovao vozilo, bio je srećan. Jutros su krenuli na put i eto šta se dogodilo - pričali su juče prijatelji stradalog Planića.

Poginuo... Planić je vozio džip
Poginuo... Planić je vozio džip

Čekaju se roniociIvana je skoro počela da radi, planirala je život, budućnost. Sve je to prekinuto je u trenu.- Ivana je bila sjajan čovek. Čitavo naselje se njome ponosilo. Safet nikad mrava u životu nije zgazio, dobar, vredan, odgovoran, ljudina - pričaju prijatelji stradalih.Juče tokom popodneva u Kokin Brod trebalo je da stignu ronioci Žandarmerije, koji će pokušati da iz vode izvuku džip, u kome su tela dvoje stradalih. Džip je juče bio na dubini od 25 do 30 metara, a na površini se pojavila mrlja od goriva i ulja.

Fejsbuk okrutna igra sudbine OKAČILA SLIKU PORED VODE PRED NESREĆUIvana Rakonjac je u utorak posle ponoći na Fejsbuk profil okačila sliku na kojoj se nalazi pored vode. Nažalost, posle nešto više od 24 sata nesrećna devojka okončala je život na dnu jezera.Ivana je bila poznata u celom Prijepolju, a meštani ovog grada o njoj govore samo najbolje. Na njenom profilu, između ostalog, vidi se da je poznavala Vladu Divca, a imala je i fotografiju s pevačem Vladom Georgievim.Očevici pomogli Cmiljanoviću DOBACILI SMO MU KONOPACVozio sam iza džipa, nije išao brzo, možda oko 40 na sat. U jednom trenutku krenuo je u preticanje, onda udario u obalu i nestao niz strminu. Nas nekoliko strčalo je do vode, videli smo čoveka kako pliva prema obali, dobacili mu konopac i pomogli mu da izađe - ispričao je očevidac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track