OBESILA SE DEVOJČICA (11) U BORU: Otišla da nalakira nokte i ubila se u svojoj sobi!

Smrt N. G. iz sela Zlot kod Bora

OBESILA SE DEVOJČICA (11) U BORU: Otišla da nalakira nokte i ubila se u svojoj sobi!

Crna Hronika -
Niko ne zna zbog čega je N. G. iz sela Zlot kod Bora digla ruku na sebe. Njeno telo pronašla je majka. Čitav Bor u žalosti

BOR - Jedanaestogodišnja N. G. iz sela Zlot kod Bora pronađena je mrtva u porodičnoj kući. Kako saznajemo, devojčicu je juče oko 13 sati obešenu u sobi zatekla majka. Motiv stravične tragedije nije poznat.Prema rečima našeg izvora, N. G., učenica četvrtog razreda OŠ „Petar Radovanović“, živela je s roditeljima, babom i dedom. Bila je jedinica.- Devojčica je sedela s majkom i babom, da bi u jednom trenutku rekla da ide u svoju sobu da nalakira nokte. Prošlo je neko vreme, a devojčica se nije vraćala - kaže naš sagovornik.Majci je bilo čudno što se N. G. toliko dugo zadržala u sobi.- Otišla je da vidi šta radi. Međutim, čim je otvorila vrata, zatekla je jeziv prizor - kaže naš sagovornik i dodaje da u kući nisu nađeni tragovi nasilja.Meštani Bora i sela Zlot su u šoku jer svi znaju da je reč o uzornoj porodici.- Svi se pitaju šta je nateralo tako mlado dete da digne ruku na sebe. Prizor u kući bio je strašan, čak su i policajci koji su došli na uviđaj plakali. U pitanju je misterija, jer je reč o zdravoj porodici, u kojoj nije bilo prijava za nasilje - kaže izvor Kurira.Zamenik višeg tužioca u Zaječaru Sonja Milićević dala nalog da se izvrši obdukcija.- Devojčica se obesila plastičnim užetom, koje je bilo zakačeno o kuku na plafonu sobe. Dala sam nalog za obdukciju da bi se bez trunke sumnje utvrdio uzrok smrti. Motiv ove tragedije zasad nije poznat - rekla je tužilac Milićević.

Šok u školiNIJE SE ŽALILA NA PROBLEMEVest o samoubistvu potresla je sve u OŠ „Petar Radovanović“.- Svi smo u šoku, reč je o devojčici koja je bila primeran đak. Nije imala problema sa učenjem, razrede je završavala s vrlo dobrim i odličnim uspehom. Mnogo nam je teško... Bila je druželjubiva i uvek je imala mnoštvo drugarica i drugova oko sebe. Nikad se nije žalila na probleme. Ovo nas je stvarno jako potreslo - kažu u neverici u OŠ „Petar Radovanović“.

REČ STRUČNJAKA Psiholog Zoran Musterović o tragediji POSTOJI KONKRETAN RAZLOGPsiholog Zoran Musterović kaže da je neuobičajeno da se dete u tim godinama ubije, ali da uvek postoji individualni razlog za takav čin.- Na takav užasan čin se ne može gledati bez porodičnog konteksta, odnosno porodične situacije u kojoj je dete živelo. Moguće je i da je nesrećna devojčica imala problema u svom okruženju, među vršnjacima ili u školi, da je stavljana u neke neprijatne situacije koje su dovele do toga da digne ruku na sebe. Obično su samoubistva mladih ljudi ishitrena i impulsivna, bez cilja da zaista sebi oduzmu život, pogotovo u tim godinama, jer dete nema razvijen pojam smrti - kaže psiholog Musterović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track