PRONEVERA NOVCA: 8 uhapšeno zbog zloupotrebe 40 miliona dinara u Komercijalnoj banci
Foto: REUTERS

Šestoro u pritvoru

PRONEVERA NOVCA: 8 uhapšeno zbog zloupotrebe 40 miliona dinara u Komercijalnoj banci

Crna Hronika -
Osim njega priveden je likvidatro filijale Komercijalne banke" M.B. (37) iz Kraljeva, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj proneverio i falsifikovao službene isprave tako što su devize u protivvrednosti od oko tri miliona dinara iz blagajne prebacio na račune nekoliko osoba

BEOGRAD - Kraljevačka policija uhapsila je osam osoba zbog sumnje da su filijalu "Komercijalne banke" u tom gradu oštetili za više od 39 miliona dinara i 142.890 evra.

Pripadnici MUP-a su, kako stoji u saopštenju, Višem javnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv deset osoba, od kojih je osmoro uhapšeno.

Uhapšen je blagajnik i likvidator filijale "Komercijalne banke" M.B. (37) iz Kraljeva, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, proneverio i falsifikovao službene isprave.

Sumnja se da je M. B. iz blagajne proneverio devizni novac u protivvrednosti od oko tri miliona dinara i da je, po prethodnom dogovoru, sa računa banke izvršio prenos novca na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih.

Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica u pomaganju uhapšeni su i A.B. (41), D.M. (57), D.M. (23) i D.R. (54) iz Smederevske Palanke, I.S. (32) i D.M. (31) iz Velike Plane i F.S. (23) iz Vrnjačke Banje.

Krivičnom prijavom su obuhvaćene još dve osobe iz Vrnjačke Banje i Trstenika zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici osumnjičenih, dok će M. B, koji se nalazio u bekstvu, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Kraljevu.

Blagovremenom reakcijom zaposlenih u „Komericijalnoj banci“ – Filijala Kraljevo, Višeg javnog tužilaštva i pripadnika policije, novac je vraćen u većem iznosu i nalazi se na posebnom računu banke.

Komercijalna banka: Zloupotreba otkrivena u internoj kontroli Zloupotreba službenog položaja u filijali u Kraljevu otkrivena je u procesu interne kontrole, o cemu su odmah obavesteni nadlezni organi sa kojima Banka u potpunosti saradjuje. Pravovremenom reakcijom zaposlenih Banke u potpunosti je sprečeno podizanje novca sa racuna osumnjičenih. Do okončanja istrage Banka se po ovom pitanju neće više oglašavati. Komercijalna banka je dodala i da nijedan deponent Banke neće trpeti štetu zbog postupaka bankarskog službenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track