Najnovije vesti

KONZUL SRBIJE U HRVATSKOJ: Troje putnika zadržano u bolnici, ostali se vraćaju za Beograd
Foto: Printscreen HRT 4

Prevrtanje Lastinog autobusa

KONZUL SRBIJE U HRVATSKOJ: Troje putnika zadržano u bolnici, ostali se vraćaju za Beograd

Crna Hronika
11:12h
Kod jedne žene je povreda lica i povreda lakta, drugi čovek ima povredu ključne kosti i rebara, a treći povredu lica, rekao je konzul Vasiljević i dodao da se, u međuvremenu, javila i jedna od preostalih devet pacijenata, žaleći se na povraćanje i bolove u glavi

ZAGREB - Konzul Srbije u Hrvatskoj Zoran Vasiljević rekao je da će troje povređenih putnika "Lastinog" autobusa koji se rano jutros prevrnuo u Hrvatskoj biti zadržano u bolnici, dok bi preostalih 14 trebalo da se vrati autobusom koji je već krenuo po njih iz Srbije.

Konzul Vasiljević je obišao povređene putnike koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Sisku i pružiće im svu neophodnu pomoć kako bi se vratili u Srbiju, rečeno je u MInistarstvu spoljnih poslova Srbije.

"Lasta" je prethodno saopstila da, prema nezvaničnim informacijama, niko od 12 povređenih putnika nije životno ugrožen u udesu koji se dogodio kada se autobus sa 17 putnika i dva vozača prevrnuo jutros oko 3.30 sati. Hrvatski mediji navode da se nesreća dogodila kod Popovače.

Foto: printscreen HRT 4
Foto: printscreen HRT 4

Prema navodima lokalnih medija, među putnicima je bilo i troje maloletnih, ali Vasiljević je rekao da oni nisu među povređenima.

Konzul Vasiljević je rekao da je četvoro putnika zbrinuto u Domu kulture u Petrovači, jedan putnik je prebačen u bolnicu u Zagrebu, odakle je pušten i trenutno se nalazi u ambasadi Srbije, a 12 je prebačeno u bolnicu u Sisku.

Prema njegovim rečima, od 12 hospitalizovanih, jedna žena je operisana, a dvoje su takođe imali povrede. Njima je najpre rečeno da će i oni biti pušteni, ali drugi lekar je odlučio da ih još zadrži u bolnici.

"Sad sam dobio informaciju da će troje putnika biti još zadržano u bolnici: kod jedne žene je povreda lica i povreda lakta, drugi čovek ima povredu ključne kosti i rebara, a treći povredu lica", rekao je Vasiljević.On je dodao da se, u međuvremenu, javila i jedna od preostalih devet pacijenata, žaleći se na povraćanje i bolove u glavi, te će joj biti urađen pregled glave.

Foto: printscreen HRT 4
Foto: printscreen HRT 4

Vasiljević je dodao da se udes dogodio u blizini reke ili bare, te da je putnicima bila pokvašena odeća, ali da su se svi presvukli.

On je rekao da je u kontaktu s jednim od direktora "Laste" i da je autobus koji će preuzeti putnike već krenuo.

Foto: printscreen HRT 4
Foto: printscreen HRT 4

Policija je izašla na mesto udesa, danas će biti obavljen i uviđaj, vozač je odveden na vađenje krvi, a vozilo bi trebalo da bude odvezeno na tehnički pregled, rekao je Vasiljević i naveo će prtljag i lične stvari, uključujući pasoše, posle popisa policije biti vraćeni putnicima.

"Lasta" je u saopštenju navela da je autobus bio tehnički ispravan, a pre uključenja u saobraćaj obavljena jednevna nega vozila.Vozaci R.J. (54) i Z.I. (55) u ovom preduzeću zaposleni su već dvadeset godina, navedeno je u saopštenju.

http://www.youtube.com/watch?v=QmGDnJfVCVI

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...