NS POLICAJCI U ŠOKU: Ukraden pištolj usred policijske stanice Detelinara!

Nestao iz zaključanog ormarića

NS POLICAJCI U ŠOKU: Ukraden pištolj usred policijske stanice Detelinara!

Crna Hronika -
Pištolj marke CZ 99 nestao je pre dve nedelje iz zaključanog ormara, jednog od policajaca u Policijskoj stanici Detelinara. Pištolj je na zaprepašćenje radnika najverovatnije nestao tokom noći, kada je u stanici bio mali broj zaposlenih

NOVI SAD - Iz ormarića popularno zvanog „kaseta“ u policijskoj stanici Detelinara u Novom Sadu, ukraden je službeni pištolj jednog od policijskih službenika. Pištolj je nestao iz zaključanog dela u koji je policajac ostavljao oružje i druge delove opreme. Policija je odmah sprovela istragu u svojim redovima, koja i dalje traje.

Pištolj marke CZ 99 nestao je pre dve nedelje iz zaključanog ormara, jednog od policajaca u Policijskoj stanici Detelinara, u istoimenom novosadskom naselju. Pištolj je na zaprepašćenje radnika Policijske uprave u Novom Sadu, najverovatnije nestao tokom noći, kada je u stanici bio mali broj zaposlenih i kada nije bilo stranaka.

- Ovo je zaista vrhunac gluposti, za rubriku verovali ili ne. Niko se nije nadao da se tako nešto može dogoditi. Pored toga što u svemu oskudevamo, sada je i oprema policijska koju dužimo počela da nam nestaje. Zaista nije realno to što nam se događa -priča jedan od zaposlenih u novosadskoj policiji, dodajući da ponekad pomisli da apsolutno nikakvih vrednosti više nema, pa ni u policijskim redovima!

O događaju su odmah obaveštene starešine, kao i komandir te stanice, a informacija o nestanku službenog oružja prosleđena je odmah kako najvišem rukovodstvu novosadske policije, tako i Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.

- U prostoriji iz koje je nestao CZ odmah je izvršen uviđaj, prilikom čega su uzeti otisci prstiju, kao i sve ono što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju tog događaja. Ovako nešto se ne pamti. Događaj pred kojim su zanemele svi zaposleni. Strašno je jako to što mi treba da se borimo protiv kriminala, a među nama ima onih koje upravo mi hapsimo i lišavamo slobode, čuvajući živote i imovinu drugih građana – kaže naš sagovornik, dodajući da je strašno što je došlo vreme da sopstvenu imovinu ne možemo da sačuvamo i to unutar službenih prostorija.

Istraga se i dalje vodi, a više radnika policije podvrgnuto je ispitivanju i saslušanju, kako bi se došlo do osumnjičenog. Prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da u prostorije policije nije ušao niko sa ulice, kako bi ukrao pištolj, već je oružje otuđio neko od kolega.

- Ovakve stvari definitivno utiču na imidž i sliku čitave policije. Hitno trebamo da „pročešljamo“ sopstvene redove, kako ovakve stvari ne bi mogle da bace senku na mnogobrojne dobre i efikasne akcije, koje sprovodimo svakodnevno - veli naš sagovornik.

Do osumnjičenog za ovo nedelo, koji je najverovatnije i sam u redovima policije mogli bi da dovedu DNK tragovi, otisci prstiju, kao i ispitivanjima kojima su podvrgnuti radnici u policijskoj stanici Detelinara.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track