GDE JE BOŽIDAR GORUP: Nestali hrvatski milijarder poslednji put viđen u Beogradu?!
Foto: Youtube

Alarmantno

GDE JE BOŽIDAR GORUP: Nestali hrvatski milijarder poslednji put viđen u Beogradu?!

Crna Hronika -
Policajci su po prijavi Gorupovog nestnaka krenuli u potragu i posle prikupljanja informacija jedan od smerova istrage vodi u Beograd, gde je u okolini srpske prestonice poslednji put viđen

ZAGREB - Prvi zagorski milijarder Božidar Gorup (51) poslednji put viđen je 19. januara, a njegov nestanak prijavljen jepoliciji tek 2. februara. On je na dan nestanka kontaktirao sa notarom kome je rekao da ide na posao, ali mu se od tada gubi svaki trag. U zagrebačkom naselju Tomaševac parkirao je svoj luksuzni BMW, a svoj mobilni telefon ostavio je u kuhinji priključen na punjač.

Ostalo je misterizono u čiji se automobil ukrcao. Policajci su po prijavi odmah krenuli u potragu i istragu posle pregleda poziva i poruka usmerili u dva smera.

Jedan od tih smerova vodi u Beograd, gde je u okolini srpske prestonice poslednji put navodno viđen.

-Njegova supruga i troje dece su slomljeni. Tek sada, nakon što se u potragu umešala policija, shvatili su da je Božo nestao i kako je stanje alarmantno. Niko ne zna je li otet ili je, zbog poslovnog neuspeha odlučio dignuti ruku na sebe. U to ne želimo ni pomisliti. Želimo samo da nam se vrati živ i zdrav. Sve ostalo će se rešiti u hodu. Božidar je dobar gazda. Čvrst i odlučan. Prelazio je preko problema umesto da je krivce u sopstvenim redovima sankcionisao - priča Damir Gorup, mlađi Božidarov brat.

Istražiteljima su zaposleni ustupili nekoliko korisnih materijala, tačnije škakljivu korespondenciju koju je njihov gazda primio ne tako davno. Među njima je i dopis Sindikata Petrohemije, koja je važila kao važan Gorupov partner. Neugodni sadržaj primio je i od nekoliko Udruženja, od kojih je jedna iz Kutine. Motivi su neisplate za odrađeni posao, preuzetu robu, nenaplaćenu uslugu...

Damir Gorup, brat nestalog preduzetnika, upire prstom u institucije na čelu s bankama, ali i u pojedince koji su izigrali bratovo poverenje.

- Kad smo bili mali i siromašni, svi su nas cenili, a kad se zarada zahuktala, ljudi su to počeli iskorištavati, kaže Damir Gorup.

- Moj brat je žrtva banaka koje su davale kredite, koji su bili sve samo ne povoljni. Kamata od 6 ili 7 posto nije mala stvar. I kako da onda stvari ne krenu nizbrdo? - pita se Damir Gorup.

Poslovno ga dotukla poplava u Gunji i ratni vihor u Ukrajini

Kompanija Gorup je trenutno u fazi predstečaja. Do samog kraha Božidar je investirao na sve strane, počevši od fabrike biodizela, u koju je uložio više od 10 miliona evra i biogasnog postrojenja za proizvodnju električne energije, u koju je uložio više od četiri milijuna evra. Vrtoglave cifre uložio je i u pšenicu u Ukrajini, ni ne sluteći da će tu zemlju, pa samim time i taj biznis, pokopati kriza i ratni vihor. Vlasnik je niza trgovina, mesnica i poslovnih prostora.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track