AFERA KANTRIMEN: Počinje suđenje Marku Milićevu
Foto: MUP

Ubistvo Luke Jovanovića

AFERA KANTRIMEN: Počinje suđenje Marku Milićevu

Crna Hronika -
Početak suđenja je zbog štrajka advokata do sada odložen četiri puta. Osim Milićeva, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, optuženi su i Bratislav Vesović i Saša Janković

BEOGRAD - Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas će početi suđenje Marku Milićevu koji je optužen da je svojim automobilom "mini kantrimen" 25. avgusta 2014. godine na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, koji je od zadobijenih povreda dan kasnije preminuo.

Početak suđenja je zbog štrajka advokata do sada odložen četiri puta. Osim Milićeva, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, optuženi su i Bratislav Vesović i Saša Janković.

Vesović, kum Marka Milićeva, tereti se za pružanje pomoći učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, dok je taksista Saša Janković optužen zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog sud sredinom septembra prošle godine, osudio je petoro Milićevih prijatelja koji bili sa njim u automobilu kada je udario Luku Jovanovića. Oni su se nagodili sa tužilaštvom i uz priznanje krivice, osuđeni su na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.

U optužnici je navedeno da je vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića na Brankovom mostu, kao i da je i nakon udesa nastavio da vozi brzinom veće od dozvoljene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja