(VIDEO) IZAŠAO IZ ZATVORA: Pogledajte kako Kosmajac izgleda posle tri meseca iza rešetaka
Foto: Zorana Jevtic

Izašao u pet do 12

(VIDEO) IZAŠAO IZ ZATVORA: Pogledajte kako Kosmajac izgleda posle tri meseca iza rešetaka

Crna Hronika -
Kosmajac je uplatio jemstvo u visini od 200.000 evra kako bi se u nastavku postupka branio sa slobode

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Višeg suda doneo rešenje o privremenom puštanju na slobodu Dragoslava Kosmajca (66), koji je uhapšen 9. novembra prošle godine. Kosmajac je u tačno u pet do 12 izašao iz Centralnog zatvora.Naime Kosmajac je juče uplatio jemstvo u visini od 200.000 evra kako bi se u nastavku postupka branio sa slobode.

Više javno tužilaštvo se žalilo na ovu odluku, što ipak ne odlaže izvršenje. To znači da će Kosmajac izaći iz pritvora, kada u Upravu za izvršenje zatvorskih sankcija stigne rešenje iz suda o njegovom privremenom puštanju na slobodu.Zvezdarca je juče ispred ulaza u Centralni zatvor u Bačvanskoj ulici čekao sin Lazar, ali Kosmajac juče nije prošao kroz kapiju zatvora.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

- Krivično-vanraspravno veće prihvatilo je zahtev odbrane i dozvolilo Dragoslavu Kosmajcu da se u nastavku postupka brani sa slobode. On je obećao da će se odazvati na svaki poziv suda i da neće bežati. Ukoliko ne bude poštovao tu naredbu, ostaće bez jemstva i rizikovaće da mu pritvor ponovo bude određen - objašnjava izvor Kurira iz Višeg suda.

Foto: pritnscreen MUP Srbije
Foto: pritnscreen MUP Srbije

Dragoslava Kosmajca Više tužilaštvo tereti za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, dok ga Prvo osnovno tužilaštvo sumnjiči za poresku utaju, protivpravno zauzimanje zemljišta, prevaru i falsifikovanje isprave.

( E.K.)

Branilac Dragoslava Kosmajca: Očekujem odluku suda o usvajanju jemstva

Advokat Đorđe Simić, branilac Dragoslava Kosmajca osumnjičenog za utaju poreza, izjavio je da očekuje odluku Višeg suda o usvajanju jemstva koje je njegov branjenik položio i puštanje iz pritvora nakon toga. Simić je rekao da nije dobio odluku suda o prihvatanju jemstva ali da očekuje da se to uskoro desi i da će Dragoslav Kosmajac uz plaćeno jemstvo izaći na slobodu.

( Beta)

http://www.youtube.com/watch?v=VdX_tunaWTw
http://www.youtube.com/watch?v=5aeQJJ20vfU
http://www.youtube.com/watch?v=apbWXOtAprk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track