(VIDEO) ON JE SPASAO ČOVEKA BUKTINJU: Izgledalo je kao da je bacač plamena, ali sam skočio na njega!
Foto: MUP

Drama na starom sajmištu

(VIDEO) ON JE SPASAO ČOVEKA BUKTINJU: Izgledalo je kao da je bacač plamena, ali sam skočio na njega!

Crna Hronika -
Ovo nisu moje jedine povrede, bilo je toga dosta u karijeri i nadam se da ih više neće biti. Ipak, svaki policajac mora da se suoči sa tim - to nam je sastavni deo posla, navodi Kovačević

BEOGRAD - Policajac Goran Kovačević, koji je povređen kada je nezadovoljni vlasnik automobila zapalio rampu "Parking servisa" na Starom sajmištu, pušten je na kućni oporavak, dok je njegov kolega Milorad Dejanović (26) još pod nadzorom lekara na Vojnomedicinskoj akademiji.

Prisećajući se događaja od 11. februara, kada je sa kolegama Milošem Đorđićem (28) i Miloradom Dejanovićem (26) pokušao da spreči P. L. da zapali ulaznu rampu "Parking servisa", Kovačević je istakao da su zahvaljujući brzoj intervenciji i međusobnoj pomoći njih trojica uspeli da spasu jedni druge i spreče širenje vatre, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Oko 19.30 dobili smo preko radio veze poziv da se na platou "Parking servisa" nalazi lice s flašom benzina i upaljačem u ruci. Odmah smo se uputili tamo i zatekli smo osumnjičenog. Kada smo mu prišli počeo je da nas posipa benzinom. Pretio je da će nas zapaliti", objašnjava Kovačević.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prema njegovim rečima, pokušao je s kolegama da oduzme flašu i upaljač od P.L., ali on je upalio vatru.

"Izgledalo je kao da je bacač plamena. Potom je počeo da poliva sebe benzinom i tom prilikom sam skočio na njega i oborio ga na zemlju", prepričava Kovačević. Kako se dodaje u saopštenju, policajac Goran Kovačević je 14 godina radio u Interventnoj brigadi 92 i nije mu prvi put da mu je život bio u opasnosti, ali tokom te intervencije posebno je bio zabrinut za mlade kolege.

"Čast mi je što radim sa tim mladićima. Čestitam im na njihovoj hrabrosti, profesionalnosti i pribranosti. Isto to mogu da kažem i za kolege iz PS Novi Beograd s kojima radim i koji su se, čim su čuli preko stanice šta se dešava, munjevito stvorili na licu mesta da nam pomognu", rekao je povređeni policajac.

Foto: Printscreen MUP
Foto: Printscreen MUP

On je dodao da je smisao policijskog posla upravo u tome da se građani osećaju bezbednije i da u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju.

"Građani treba da se, ako imaju neki problem, slobodno obrate uniformisanom licu. Policije treba da se plaše samo oni koji imaju problem sa zakonom, nikako pošteni sugrađani", ističe Kovačević. Kovačević je izrazio zadovoljstvo što radi u policiji s ljudima koji su, kako kaže, spremni u svakom trenutku da priskoče u pomoć, što su mu kolege svojim delima i pokazale te večeri tokom intervencije.

"Ovo nisu moje jedine povrede, bilo je toga dosta u karijeri i nadam se da ih više neće biti. Ipak, svaki policajac mora da se suoči sa tim - to nam je sastavni deo posla", rekao je Kovačević. Prema njegovim rečima policajci su veoma svesni opasnosti s kojim se suočavaju.

"Ako smo obukli uniformu, stavili značku, pištolj za opasač, onda znamo da nam je opasnost sastavni deo posla, svesni šta i zašto to radimo. Policija se ne bavi nekim običnim poslom, mi smo tu da pomognemo ljudima, zbog toga nosimo uniformu", zaključio je Kovačević.

http://www.youtube.com/watch?v=fcBJupIpoUk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track