BAHATO: Boško Ničić spiskao sto miliona na rukomet i ručkove!
Foto: Fonet Nenad Djordjevic

Krivična prijava protiv Boška Ničića

BAHATO: Boško Ničić spiskao sto miliona na rukomet i ručkove!

Crna Hronika -
Umesto za ekologiju, bivši gradonačelnik Zaječara dao 90 miliona dinara ženskom rukometnom klubu, a 10 na putovanja i reprezentaciju

ZAJEČAR - Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Boška Ničića zbog zloupotrebe službenog položaja. Ničić i njegove saradnice Jasmina Gačević Mladenović i Vesna Perović Kurko terete se da su oštetili budžet Grada Zaječara za više od 100 miliona dinara na ime ekoloških taksi koje su naplaćivali od velikih zagađivača.- Ničić, Jasmina Gačević Mladenović, načelnica gradske uprave, i Vesna Perović Kurko, načelnica poreske uprave u Zaječaru, prebacili su 90 miliona dinara zaječarskom rukometnom klubu, u koji su dovodili poznate sportistkinje i podizali plate rukometašicama na čak 7.000 evra. Novac koji opština ubira na osnovu ekoloških taksi može se koristiti samo za ekološke poslove Grada, u koje spadaju kupovina novih kontejnera, uređivanje obale Timoka i uklanjanje divljih deponija, i ovo spada u nenamensko trošenje sredstava iz budžeta - kaže za Kurir izvor iz istrage.- Preostali iznos od 10 miliona dinara Ničić i njegove saradnice trošili su na putovanja i ručkove, takozvanu reprezentaciju - kaže naš izvor. On navodi i da je dug koji je zatekla aktuelna vlast bio oko 2,5 milijardi dinara.Kako nezvanično saznajemo, Ognjenović je ranije već podnosio prijave protiv Boška Ničića, ali na samo jednu je odgovoreno.Boško Ničić kaže za Kurir da nije obavešten o krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega.- Ne znam ništa o tome. Bože sačuvaj, to veze s mozgom nema - rekao je Ničić. Inače, Ničić i pokret Živim za Krajinu prekjuče su u Zaječaru održali šesti protestni skup protiv aktuelne vlasti, na kojem je, prema podacima MUP, bilo tri stotine ljudi, dok je Ničić tvrdio da ih je bilo oko 1.000.

Bivši gradonačelnikOPTUŽIVAN ZA MALVERZACIJEBoško Ničić i ranije je bio optuživan za različite malverzacije, pa je prošle godine nekoliko puta saslušavan u svojstvu građanina zbog zloupotreba u gradskoj toplani i javnom gradskom prevozniku, počinjenih za vreme njegove vlasti. Njega je tada Veselinka Živanović, bivša načelnica urbanizma u Zaječaru, optužila da joj je davao naloge da nelegalno uzima novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track