Zapaljena kuća osumnjičenog za ubistvo u masovnoj tuči

Novi Sad

Zapaljena kuća osumnjičenog za ubistvo u masovnoj tuči

Crna Hronika -
Nepunih 12 sati posle ubistva Srđana Mandića bačen je Molotovljev koktel na kuću osumnjičenog Petra P.

NOVI SAD - Zapaljena kuća osumnjičenog za ubistvo Srđana Mandića (25) u masovnoj tuči u naselju Detenilari u Novom Sadu.

Nepunih 12 sati nakon ubistva, izgorela je kuća u kojoj živi osumnjičeni Petrom P. (19) za ubistvo. U zapaljenoj kući otkriveni su ostaci Molotovljevog koktela.

Policija intenzivno traga za Petrom zbog sumnje da je nožem ubio 25-godišnjeg Novosađanina Srđana Mandića, prenosi Radio 021.

U tuči su lake telesne povrede zadobili i Srđanovi drugovi Željko M. (30) i Miroslav Č. (28), kao i Goran L. (43) iz Srpskog Itebeja. Tuča je izbila u Ulici Veselina Masleše, u noći između subote i nedelje, kada je Mandić zajedno sa drugarima prolazio tom ulicom gde je najpre došlo do rasprave, a potom fizičkog sukoba sa više osoba.

Njima je policija odredila zadržavanje, zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči. Iz istog razloga uhapšeni su 41-godišnja Gordana P. i dve godine stariji Duško L. oboje iz Novog Sada. Gordana je bliska rođaka osumnjičenog za ubistvo.

Prema rečima dežurnog istražnog sudije Miroslava Alimpića, Srđan je uboden nožem u srce. On je naveo da je u tuči učestvovalo desetak osoba, a korišćeni su i noževi, šipke, letve i motke.

Pokojni Mandić je iz izbegličke porodice, a njegove komšije kažu da su on i njegovi drugovi poznati u kraju kao dobri momci koji su svojevremeno stanovali u ovom delu Detelinare. Bio je veoma dobar student inženjerskog menadžmenta na Fakultetu tehničkih nauka, a u Novom Sadu je doselio još kao desetogodišnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track