Pucnjava u Elektroprivredi u Sarajevu: Biši policajac ranio člana Nadzornog odbora
Foto: Klix.ba

Napadač je uhapšen i predat u nadležnost Tužilaštva

Pucnjava u Elektroprivredi u Sarajevu: Biši policajac ranio člana Nadzornog odbora

Crna Hronika -
U zgradu je ušao mladić sa pištoljem i upucao Fejsala Hrustanovića , ali još nije poznato zašto je to uradio

U pucnjavi koja se jutros dogodila u zgradi Elektroprivrede ranjena je jedna osoba. Premda su prve informacije koje su pristizale iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo govorile da se pucnjava dogodila u Vilsonovom šetalištu, kasnije je ipak utvrđeno da se incident dogodio u samoj zgradi Elektroprivrede.Kako javlja Patria, u pucnjavi je ranjen član Nadzornog odbora Fejsal Hrustanović (1946.) ove kompanije.

Kako je kazao jedan zaposleni Elektroprivrede, u zgradu je ušao mladić sa pištoljem i upucao jednog člana NO, ali još uvek nije poznato zašto je to uradio.U bolnici je i generalni direktor EP-a BiH Elvedin Grabovica, a dijagnostika je u toku. Fejsal Hrustanović zadobio je povrede grudnoga koša i desne noge.

"Prema saznanjima kojima raspolažemo, napad se ne može dovesti u vezu sa članstvom gospodina Hrustanovića u organu JP Elektroprivreda BiH", navodi se u saopštenju.

Napadač je uhapšen i predat u nadležnost Tužilaštva.

Nezvanično, reč je o osobi inicijala T.M (1952), koji je bivši policajac. Fejsal Hrustanović zadobio je povrede u predjelu grudnoga koša i desne noge.Lokalni mediji javili su da je uhapšeni T.M. bivši policajac.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track