SMRT DEVOJKE NA PRUZI: Jana je išla pravo na voz, nije ga ni videla ni čula!
Foto: Fejsbuk

Zla sudbina: Stravična smrt srednjoškolke iz Valjeva

SMRT DEVOJKE NA PRUZI: Jana je išla pravo na voz, nije ga ni videla ni čula!

Crna Hronika -
Jana Đurić (15) slušala muziku i spuštene glave kretala se po pruzi Beograd-Bar, pravo u susret lokomotivi koja ju je pregazila

VALJEVO - Naša Jana je obožavala muziku, pevala je po ceo dan i nastradala je sa slušalicama u ušima na pruzi. Nije ni primetila da ide voz - kažu drugovi Jane Đurić (15), koja je u sredu stradala na periferiji Valjeva kad je na nju naleteo putnički voz koji je išao iz Beograda za Prijepolje.Okolnosti pod kojima je nastradala petnaestogodišnja devojčica još nisu u potpunosti jasne.Raskomadano telo- Jana se popela na prugu u trenutku kad je voz bio na udaljenosti od nje oko 100 metara. Imala je slušalice u ušima, sve vreme joj je pogled bio oboren i kretala se uz ivicu koloseka. Išla je u susret vozu. Mašinovođa, koji taj posao radi već 30 godina, odmah je pustio sirenu i počeo je da koči. Međutim, devojčica je, kad joj se voz približio na 20 metara, napravila iskorak i počela da hoda sredinom pruge u pravcu voza, ali nije podizala pogled. Iako se voz kretao 30 na čas jer je krenuo s obližnje stanice, udarac je bio silovit jer je reč o lokomotivi teškoj 120 tona. Telo je raskomadano do te mere da nije bilo moguće obaviti obdukciju. Ostaje nejasno kako nije videla voz - kažu naši izvori iz istrage.Njeni drugovi kažu da je pre škole bila kod momka, koji živi u naselju Gradac.- Iz kuće je izašla s njegovim bratom, koji je krenuo na posao, ali su se rastali pre mesta nesreće. Jana je krenula u Poljoprivrednu školu, verovatno je nameravala da prepreči put i to ju je koštalo života - pričaju Janini poznanici.Drugovi kažu da je ironija sudbine to što je Jana obožavala muziku, pevala je po ceo dan i nastradala je sa slušalicama u ušima. Devojčica je iza sebe ostavila stariju sestru Saru, majku Goricu, koja je profesor u Ekonomskoj školi, i oca Bogdana, lekara valjevske bolnice. U Poljoprivrednoj školi, gde je učila na smeru hortikulture, juče je održana komemoracija.- Niko nije tako plenio osmehom i pozitivnom energijom. Obožavali smo je jer je bila požrtvovana i odana drugarica, dobar đak i sportistkinja. Godinama je trenirala odbojku. Muziku je obožavala i mogla je da peva i pleše po ceo dan u učionici i dvorištu. Činila je naše odeljenje posebnim, a sada leti i smeje se među zvezdama koje je želela da dotakne - ispričali su Janina razredna Jadranka Gajić i drugarice Milijana i Sara.Rekla si mi da me volišNekoliko stotina ljudi ispratilo je juče Janu. Na sahrani su bili njeni drugovi i drugarice iz Prve osnovne i Poljoprivredne škole, gde je bila učenica prvog razreda.Bile smo najbolje drugarice, kao sestre. Nije trebalo da me napustiš ovako rano. Dan pre nesreće rekla si mi da me voliš, da ti nedostajem i da jedva čekaš da me vidiš. Ti si sada moj anđeo čuvar. Svaki sledeći osmeh će biti posvećen tebi. Čekaj me gore da završimo ono što smo isplanirale i započele - rekla je Janina najbolja drugarica Teodora Milovanović.

Vozovi opet krenuliNIJE ZNALA DA JE PRUGA OTVORENA?Pruga na deonici kod Valjeva nije radila 10 meseci zbog oštećenja kod stanice Lastra u prošlogodišnjim poplavama.Ovaj deo pruge Beograd-Bar ponovo je proradio 5. marta, tad je uspostavljen saobraćaj. Moguće je da Jana nije ni znala da vozovi ponovo idu. Inače, ovo je divlji prelaz, ali ga mnogi koriste kako bi skratili put do centra grada - kažu njeni poznanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track