STANIŠIĆ TEŠKO BOLESTAN: Suđenje odloženo za 26.maj
Foto: Fonet

Nelegalna dodela državnih stanova

STANIŠIĆ TEŠKO BOLESTAN: Suđenje odloženo za 26.maj

Crna Hronika -
Sud je obavešten da Stanišić ne može da dođe zbog jako lošeg zdravstvenog stanja, a do novog zakazanog ročišta komisija sudskih veštaka trebalo da proceni da li će i kada Stanišić biti sposoban da iznese odbranu i prati suđenje

BEOGRAD - Nekadašnji šef Resora Državne bezbednosti Jovica Stanišić nije se danas pojavio u Višem sudu u Beogradu, gde je trebalo da mu počne suđenje u postupku koji se vodi protiv bivše sekretarke Vlade Srbije Živke Cice Knežević i još desetak nekadašnjih funkcionera SPS za nezakonitu dodelu državnih stanova.

Sud je obavešten da Stanišić ne može da dođe zbog jako lošeg zdravstvenog stanja.Suđenje koje bi trebalo da počne pripremnim ročištem zbog toga je odloženo za 26. maj do kada bi, prema nalogu suda, komisija sudskih veštaka trebalo da proceni da li će i kada Stanišić biti sposoban da iznese odbranu i prati suđenje.

Sudski postupak protiv bivšeg šefa DB aktiviran je nakon desetak godina, jer mu se sudlo u Haškom tribunalu pred kojim je oslobođen optužbi.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je nakon toga odluku kojom je krivični postpak protiv Stanišića spojilo sa postupkom protiv Kneževićeve i ostalih optuženih za zloupotrebu službenog položaja.

Zbog nelegalne dodele državnih stanova u tom procesu se sudi bivšim funkcionerima SPS-a i JUL-a, kao i udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjoj predsednici JUL-a Miri Marković, kojoj se zbog bekstva sudi u odsustvu.Na optužnici je i nekadašnji direktor Uprave carina Mihalj Kertes protiv.

Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade Srbije 2000. godine su i Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović, Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević.Protiv Bratislave Bube Morine postupak je obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track