(VIDEO) NOSILA SLUŠALICE PA NIJE ČULA UBICU: Tinejdžerka (17) iz CG brutalno ubijena u Australiji
Foto: Facebook

Tuga u Melburnu

(VIDEO) NOSILA SLUŠALICE PA NIJE ČULA UBICU: Tinejdžerka (17) iz CG brutalno ubijena u Australiji

Crna Hronika -
Australijska policija uhapsila je Šon Prajsa koji se sumnjiči da je u parku u Melburnu nožem iz čista mira izbo Mašu Vukotić a zatim pobegao

MELBURN - Tinejdžerka Maša Vukotić (17) iz Bijelog Polja svirepo je ubijena u utorak uveče na 500 metara od svoje kuće, a za ubistvo uhapšen je i osumnjičen mladić Šon Prajs, koji je pre 10 meseci izašao iz zatvora.

Kako su preneli mediji u Australiji, Vukotić je ubijena na oko 500 metara od kuće a pretpostavlja se da je nosila slušalice i da nije čula ubicu. Maša Vukotić je inače poreklom iz Crne Gore, a na smrt je izbodena u parku u blizinu svoje kuće u Donkasteru, u predgrađu Melburna.

Maša je živela sa ocem Slavoljubom, sestrom Nađom i starijim bratom Petrom. Australijski mediji navode i da je porodica Vukotić preselila iz Crne Gore u Australiju.

Zločinac, star dvadesetak godina, smejao se u kamere i pokazivao novinarima srednji prst, piše Herald san. Policijski inspektor Mik Hjuz kaže da ga žrtva nije znala, ali nije hteo da odgovori na pitanje da li je pronađeno oružje kojim je ubio Mašu, piše Herald san.

"Nemam indikacija da je bio drogiran", rekao je Hjuz novinarima dodajući da je zadovoljan hapšenjem. Policajci su danas pretražili Prajsovu kuću i poneli sve što smatraju da je važno za istragu.

Jedan Prajsov komšija kaže da je ubica "izgledao malo podmuklo" i da se često vraćao u sitne sate.

"Bio je čudak. Imao je takvo držanje - uglavnom je delovao potpuno odsutno", ispričao je taj čovek, koji je želeo da ostane anoniman.

Australijski mediji pišu da je Prajs već bio saslušavan zbog seksualnog napada na majku dvoje dece, napada na djevočicu (13) i silovanja jedne devojke (21) na pešačkom prelazu. On je priznao još nekoliko krivičnih dela, ali nikada nije optužen za njih.

Sud je 2004. godine saopštio da je Prajs koji je kao dete bio zlostavljan, bolovao od šizofrenije i psihoze.Tada je osuđen na osam godina i dva meseca i registrovan kao seksualni prestupnik. Kaznu je odležao u psihijatrijskoj bolnici Tomas Embling.

U parku u kom je ubijena Maša Vukotić održano je bdenje.

http://www.youtube.com/watch?v=73c98Yzss3U

( Vijesti.me/Ejdž/Herald san)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track