Najnovije vesti

CRN DAN ZA FALSIFIKATORE: Otkriveno 100.000 nalepnica za lažne najki i adidas patike!
Foto: Uprava Carina

Uspeh srpskih carinika

CRN DAN ZA FALSIFIKATORE: Otkriveno 100.000 nalepnica za lažne najki i adidas patike!

Crna Hronika
00:00h
Presretnuvši brzu pošiljku iz Kine, otkrili i metalne kalupe za izradu nalepnica
1 / 3 Foto: Uprava Carina

BEOGRAD - Carinici su prilikom kontrole pošiljke iz Kine otkrili preko 100.000 nalepnica za koje se osnovano sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine robnih znakova „Nike“, „Adidas“ i „Air Max“, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Spornu pošiljku, koja je stigla 18. marta, brzom poštom za jednog Beograđanina, otkrili su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja. Osim 56 rolni na kojima su bili utisnuti ovi robni znaci među kojima je najviše, gotovo 80.000 bilo oznaka za „Nike“, pronađeno je pet metalnih kalupa koji se koriste za izradu nalepnica.

Pretpostavlja se da je onaj kome je pošiljka bila namenjena nameravo da po uzoru na naručene modele izrađuje ili da ih iskoristi za proizvodnju krivotvorenih patika. Carina podseća da je ranije, u beogradskom naselju Ledine otkriven magacin s krivotvorenom robom i mašinama za proizvodnju krivotvorenih patika.Pronađeno je tom prilikom 6.500 pari patika sa više stotina hiljada znakova robne marke "nike"" spremnih za lepljenje i šivenje na patike, kao i sedam mašina koje se koriste za krivotvorenje sa svim pratećim alatima.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...