KRAJ AGONIJE U OSEČINI: Pedofil (62) u kolicima terorisao devojčice
Foto: Profimedia

Konačno identifikovan seksualni manijak

KRAJ AGONIJE U OSEČINI: Pedofil (62) u kolicima terorisao devojčice

Crna Hronika -
Aleksandar K. (62) iz Lazarevca, koji je nepokretan, mesecima zvao učenice škole u Osečini i dahtao im u slušalicu i pričao gadosti

VALJEVO - Dobro je da se ova agonija završila. Samo mi nije jasno zašto taj čovek nije iza rešetaka, što ga policija nije uhapsila, već ga je samo identifikovala, a to znači da će opet moći da uznemirava našu decu. Ovako počinje ispovest za Kurir majka jedne od devojčica iz Osečine, koje su se proteklih meseci našle na udaru telefonskog manijaka, koji im je dahtao u slušalicu i govorio nepristojne reci.Same kod kućeNakon što je valjevska policija otkrila Aleksandra K. (62) iz Lazarevca, inače invalida u kolicima, kome su „žrtve“ bile devojčice uzrasta od devet do 12 godina, mnogi roditelji u Osečini su odahnuli. Njihova agonija trajala je nekoliko meseci, a na udaru manijaka se našlo više od 15 devojčica OŠ „Braća Nedić“, jedine osnovne škole u toj varošici.- Roditelji su mi ukazali na taj problem. Pozivao je devojčice od drugog do šestog razreda! Iz razgovora sa roditeljima shvatili smo da je verovatno u pitanju ista osoba jer je po istom scenariju uznemiravala devojčice. Koristi to što su deca u prepodnevnim satima najčešće sama kod kuće i onda ih poziva i govori im razne gadosti. Zbog svega toga i škola je poslala zvaničan dopis policiji u Osečini - kaže za Kurir direktor škole Zoran Petrović.Kako je policija utvrdila, Aleksandar je prve pozive maloletnicama uputio još u avgustu 2014, a najviše ih je bilo u februaru i martu 2015, zbog čega je pomoć policije zatražila grupa roditelja iz Osečine.S. M. (36) iz Osečine, majka dvanaestogodišnje devojčice, koja je jedna od žrtava manijaka, kaže da su proteklih dana prošli kroz pravu agoniju.- Sve je počelo pre mesec dana, kada je nepoznati muškarac okrenuo naš fiksni broj. Na telefon se javila moja ćerka, koja je posle nekoliko sekundi potpuno prebledela! Muž je shvatio da se nešto čudno dešava i uzeo detetu slušalicu. S druge strane je čuo razne bljuvotine nepoznatog muškarca, koji je pričao šta bi sve radio devojčici. Bili smo u šoku i odmah otišli u policiju. Oni su nam posavetovali da uplatimo identifikaciju na telefonu - priča naša sagovornica i dodaje:Vulgarne poruke- Posle dva-tri dana opet je usledio poziv. Sa brojem mobilnog ponovo sam otišla u policiju. Međutim, oni su mi rekli da ne mogu ništa da urade jer su tad još čekali dozvolu suda za njegovo praćenje. Rekli su mi da probam da mu kroz poruke „izvučem“ broj fiksnog. Probala sam i to, ali nisam uspela. U tim porukama mi je, misleći da mu piše moja ćerka, pisao vulgarnosti.Muškarac koji je meseci proganjao maloletnice je nepokretan i u invalidskim je kolicima. Zbog toga je i saslušan u Lazarevcu, a ne u Osnovnom tužilaštvu, gde se vodi postupak.

Krivična prijavaZVAO MALOLETNICE PO CELOJ SRBIJIValjevska policija je saopštila da je protiv Aleksandra K. podnela krivičnu prijavu za krivično delo zlostavljanja i mučenja. Pretpostavlja se da je on preko telefonskog imenika dolazio do brojeva, a onda upućivao provokativne reči devojčicama za koje je kroz razgovor saznao da su bile same kod kuće.- Preko belih strana je dolazio do brojeva, a uznemiravao je građane širom Srbije. Najviše buke se diglo u Osečini jer su se građani obratili policiji - navodi naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track