ZA TRI MLADA ŽIVOTA: Despotu Vraniću 8 godina zatvora
Foto: Slađana Stojanović

Izrečena presuda

ZA TRI MLADA ŽIVOTA: Despotu Vraniću 8 godina zatvora

Crna Hronika -
Viši sud u Novom Sadu izrekao je Despotu vraniću kaznu od osam godina zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće koja se dogodila prošle godine, a u kojoj je stradal otroje mladih

NOVI SAD – Despot Vranić (22) iz Novog Sada, osuđen je na 8 godina zatvora za nesreću koja se dogodila 8. juna prošle godine, a u kojoj je usmrtio troje mladih Vladicu Matović (20), Milicu Ležimirac (20) i Aleksandra Marić (20).

Saobraćajna nesreća se dogodila na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, na semaforu kod „Merkatora“, kada je na automobil „golf“ u kojem su bili troje mladih, Vranić audijem A8“ iz pravca Mosta slobode naleteo na njih, brzinom 177 km/čas.

Vranić je na glavnom pretresu rekao, da ne priznaje krivično delo koje mi se stavlja na teret.

- Do sudara je došlo, jer nisam kočio, dodao sam gas da prođem pre tog automobila, ali je došlo do udara. Nisam vozio više od 80 kilometara na čas, a ne kako me tužilaštvo tereti. Na semaforu sam video automobil kako polako kreće, ali nisam kočio već sam dodao gas. Tog dana kapi alkohola nisam popio, a auto nije moj već od druga – rekao je prvi put iznoseći odbranu Despot Vranić,

Međutim, sudksi veštaci su potvrdili Kurirova dosadašnja pisanja, da je Despot te kobne noći vozio 177 km/čas, sa 1.48 promila alkohola i da je bilo tragova kočenja, što ukazuje da je vozio i brže od navedenog.

( S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track