UHAPŠEN POLICAJAC: Odavao podatke za iznudu 180.000 evra
Foto: REUTERS

Akcija unutrašnje kontrole

UHAPŠEN POLICAJAC: Odavao podatke za iznudu 180.000 evra

Crna Hronika -
Uhapšeni policajac se treti da je na zahtev drugosumnjičenog prikupljao podatke o žrtvi od koje je on trebao da iznudi 180.000 evra

BEOGRAD - Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su policajca S.S. (35), zbog sumnje da je, suprotno zakonu, podatke oštećenog dao drugoosumnjičenom, čije ime nije navedeno, a koji je nameravao da od oštećenog iznudi 180.000 evra.

Postoje osnovi sumnje da je S. S. na zahtev drugoosumnjičenog, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, za vreme obavljanja redovnih poslova iskoristio službeni položaj i naložio drugom policajcu da obavi detaljne provere za oštećenog.

Po dobijanju tih informacija, S.S. je podatke, suprotno zakonu o zaštiti podataka ličnosti i Obavezne instrukcije o pravilima i postupcima u korišćenju informacionog sistema MUP, predao drugoosumnjičenom.

Kako se sumnja, drugoosumnjičeni je podstrekivao S.S. da prekorači granice službenog ovlašćenja, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, tako što bi od oštećenog iznudio 180.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track