ČUME DOBIO NANOGICU: Buha prebačen u kućni pritvor!
Foto: Nebojsa Mandic

Iz Okružnog zatvora u Surčin

ČUME DOBIO NANOGICU: Buha prebačen u kućni pritvor!

Crna Hronika -
Treći osnovni sud u Beogradu usvojio je sporazum prema kojem je Ljubiša Buha Čume za kaznu od godinu dana zatvora priznao da je tukao suprugu

BEOGRAD - Ljubiša Buhe Čume dobio je danas elektronsku narukvicu i i prebačen je u kućni pritvor u Surčinu. Treći osnovni sud u Beogradu usvojio je sporazum prema kojem je Čume za kaznu od godinu dana zatvora priznao da je tukao suprugu Ivanu Buhu Tulović.

On je, takođe, pretio njenom policijskom obezbeđenju u oktobru i novembru prošle godine. Buhi je danas sud zamenio pritvor za kućni pritvor u kojem će biti do početka izdržavanja kazne.

Buhi je ovo prva osuđujuća presuda. On je priznao da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge, čime je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Buha je u pritvoru od hapšenja 16. novembra prošle godine. On je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je posle dva suđenja oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Ivana Buha Tulović, foto: Zorana Jevtić
Ivana Buha Tulović, foto: Zorana Jevtić

Kako je Kurir pisao, Buha je od prvog dana hapšenja insistirao na tome da mu pritvor bude ukinut, kako zbog lošeg zdravstvenog stanja tako i zbog toga što se plaši da mu je bezbednost u Centralnom zatvoru ugrožena jer je svojevremeno svedočio protiv Milorada Ulemeka Legije i ostalih pripadnika „zemunskog klana“. Pre nekoliko dana, dok je bio u redovnoj šetnji, drugi pritvorenik je s prozora psovao i vređao Buhu, a onda mu zapretio smrću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track