BAHATOST ŠEFA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Sklonio prijavu za prekoračenje brzine šefa PU Novi Sad!
Foto: Kurir

Skandalozno

BAHATOST ŠEFA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Sklonio prijavu za prekoračenje brzine šefa PU Novi Sad!

Crna Hronika -
Fioka: Milovan Glodović nije procesuirao saobraćajni prekršaj bivšeg šefa policije, koji je znatno prekoračio brzinu u blizini jedne osnovne škole u tom gradu

NOVI SAD - Milovan Glodović, decenijski načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Novom Sadu, ne procesuira sve saobraćajne prijave!Kurir je došao u posed snimka saobraćajnog prekršaja službenog automobila koji je koristio bivši šef novosadske policije, a koji nikada nije procesuiran.Inače, prema tvrdnjama nekih njegovih kolega, Glodović je poznat po raznim malverzacijama, što ukazuje i letak koji se lane pojavio na ulicama ovog grada.

Tražili njegovu smenu- Taj letak su brže-bolje uklanjali policajci po naređenju samog načelnika. Smene pojedinih rukovodioca u vrhu novosadske policije, koje su se desile prošle godine, očigledno nisu do kraja završene - kaže sagovornik Kurira iz policije u ovom gradu.Prema njegovim rečima, vrhunac bahatosti je slučaj prekršaja automobila MUP.- Naime, 9. septembra 2013. godine u zoni jedne novosadske osnovne škole, u Ulici cara Dušana kod broja 17, radarskim uređajem zabeleženo je kretanje „škode oktavije“ novosadskih tablica brzinom od 72 km/h na mestu gde je inače dozvoljeno 40 km/h. Taj auto je u vlasništvu „Elektrovojvodine“, a koristio ju je Stevan Krstić, bivši načelnik Policijske uprave u Novom Sadu. Međutim, iako je rok bio godinu dana, Glodović nije procesuirao prekršaj prekoračenja - dodaje naš izvor i dodaje:- Prekršaj nikada nije sankcionisan. Tadašnji rukovodilac ispostave koja koristi radar, koji je i zabeležio prekršaj, za vernost i lojalnost Glodoviću unapređen je u komandira saobraćajne ispostave za auto-put - dodaje naš izvor.Milovan Glodović je ovako odgovorio na pitanja Kurira o ovom prekršaju, verujući da nemamo snimak koji dokazuje prekršaj:- Uvidom u sistem video-nadzora i proverom evidencija ustanovljeno je da radar nije zabeležio prekoračenje brzine vozila marke i registarskih tablica koje navodite. Početkom septembra 2013. godine na toj lokaciji zabeležen je prekršaj prekoračenja brzine počinjen vozilom druge marke, a sličnih registracionih oznaka - stoji u odgovoru.

Koristio službeni autoMedutim na snimku se vidi automobil sa pomenutim tablicama, a ne „sličnih tablica“, kako oni navode. Krstića je radar zabeležio 9. septembra, a taj auto o kome oni govore 2. septembra, a on je, za razliku od prvog, bio zaustavljen.Inače, „Elektrovojvodina“ je to vozilo ustupila na novosadskoj policiji kako bi se koristilo u sprečavanju i otkrivanju krađe struje, a ne u privatne svrhe.

Dok narod gine na putevimaBITNIJA MU NEPROPISNA PARKIRANJANaš izvor navodi da je preko potrebna promena u vrhu novosadske saobraćajne policije i iz razloga dugogodišnjeg pogoršanja stanja bezbednosti saobraćaja.- Dok građani ginu na putevima, načelniku Glodoviću najveći problem u saobraćaju predstavljaju nepropisno parkirana vozila na Bulevaru oslobođenja, te se sve patrole upućuju da sankcionišu te prekršaje - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track