MONSTRUM: Otac optužen za obljubu ćerke (3)
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Završena istraga o slučaju iz Prokuplja

MONSTRUM: Otac optužen za obljubu ćerke (3)

Crna Hronika -
Igor Nestorović (35) iz sela Lukomir kod Žitorađe tereti se da je napastvovao svoje dete, za šta mu preti od pet do petnaest godina zatvora

PROKUPLJE - Protiv Igora Nestorovića (35) iz sela Lukomira kod Žitorađe Više tužilaštvo u Prokuplju podiglo je optužnicu zbog sumnje da je napastvovao trogodišnju ćerku, saznaje Kurir.

Nestorović se tereti za obljubu nad nemoćnim licem, za šta je zaprećena kazna zatvora od pet do petnaest godina.Za slučaj se saznalo krajem oktobra prošle godine, kad je Igorova supruga Danijela, s kojom je u brakorazvodnoj parnici, prijavila policiji da je on zlostavljao njihovu trogodišnju ćerku.

Ona je, kako je tada tvrdila, za to saznala pošto je devojčica bila kod oca nekoliko dana, a kad se vratila, majka je na njenim gaćicama primetila krv. Odvela je devojčicu kog ginekologa, koji je utvrdio povrede.Svedočenje majkeIstraga je trajala mesecima, a sve vreme se vodilo računa da devojčica, koja je veštacima potvrdila da ju je otac „dirao“, ostane što je moguće zaštićenija.- Četiri eminentna stručnjaka iz različitih oblasti razgovarala su s devojčicom i svaki je dobio iste odgovore. Majka je svedočila da ju je, dok je devojčica spavala s njima u krevetu, otac nepristojno dodirivao i da ga je ona upozoravala na to. Ipak, presudan i ključan dokaz bio je izveštaj veštačenja iz Instituta za sudsku medicinu u Nišu, u kojem su konstatovane povrede otvora devičnjaka - objašnjava izvor Kurira.U izveštaju u koji je naš novinar imao uvid navodi se da je obavljen pregled devojčice i da „pri vrhu devičnjaka postoji davnašnji rascep, ali da joj nije oduzeta nevinost“. Prema mišljenju veštaka, „predmet kojim je povređena ne može biti u prečniku veći od 15 milimetara, i reč je o predmetu oblika i veličine prsta“.Borba za starateljstvo- Iscrpna istraga utvrdila je nakon psihijatrijskog veštačenja da je optuženi uračunljiv, ali da ima psihičkih nervoza, zbog kojih pije lekove. Ljudi bliski njemu tvrdili su da je devojčicina majka celu priču inscenirala kako bi dobila starateljstvo nad devojčicom i još dvojicom sinova koje ima s Igorom. Čak su i meštani sela Lukomira potpisali peticiju za njegovo oslobađanje - navodi naš sagovornik.Nestorović je zaposlen u Vojsci Srbije po ugovoru. On i Danijela bili su u braku 13 godina i imaju ćerku i dva starija sina.Pred Osnovnim sudom u Prokuplju i dalje traje brakorazvodna parnica. Kako saznajemo, sud je naložio psihijatrijsko veštačenje oba roditelja kako bi se ustanovilo ko je podoban da dobije starateljstvo nad maloletnom decom.

Tvrdi da je nevinOTAC: MOJA DECA SU SAV MOJ SVETKako može da se oseća otac koji voli svoju decu više od sebe, a optužen je za jedno takvo monstruozno i za mene nezamislivo delo. Moja deca su sav moj svet i sad mi je glavni cilj da isteram istinu do kraja. Nisam kriv i to ću i dokazati - izjavio je Igor Nestorović.

Nijedan otac to ne bi uradioMAJKA: ŽELIM DA ZAŠTITIM DECU I SEBENemam ništa od toga da mi muž ode u zatvor. Samo želim da sebe i decu zaštitim od njega jer je uradio ono što nijedan otac ne bi smeo. A mogla sam život da dam da on to ne može da učini - izjavila je Danijela Nestorović.

SLIČNI SLUČAJEVI- avgust 2014 - G. V. (55) iz Niša uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao vanbračnu četvorogodišnju ćerku- april 2014 - Z. D. (53) iz Smedereva uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao osmogodišnju ćerku- februar 2014 - D. Ž. (40) iz Smederevske Palanke uhapšen zbog sumnje da se godinama seksualno iživljavao nad sinom (12)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track