PUCAO U NUŽNOJ ODBRANI: Vlasnik menjačnice oslobođen optužbe za ubistvo

Požega

PUCAO U NUŽNOJ ODBRANI: Vlasnik menjačnice oslobođen optužbe za ubistvo

Crna Hronika -
Rajko Marković (48), vlasnika menjačnice iz Požege oslobođen je optužbi da je ubio Dragoslava Lazarevića (39) koji je marta prošle godine pokušao da opljačka njegovu menjačnicu

UŽICE – Viši sud u Užicu oslobodio je Rajka Markovića (48), vlasnika menjačnice iz Požege, optužbe za ubistvo Dragoslava Lazarevića (39) koji je marta prošle godine pokušao da opljačka Markovićevu menjačnicu u centru grada.

Sud je utvrdio da je Marković na Lazarevića pucao u nužnoj odbrani.

Kako smo izveštavali prošle godine, Lazarević je pod maskom i sa kratežom u rukama upao u menjačnicu Markovića i preteći, oteo mu novac a zatim istrčao iz radnje do parkiranih kola.

Marković je tada dohvatio pištolj i potrčao sa Lazarevićem, koji je pripucao, ispalio metak koji je završio u izlogu... Tada je pucao i Marković, pogodio pljačkaša koji je uspeo da pokrene automobil i pobegne, ali je nadjen mrtav, 500 metara dalje, pošto je automobil koji je vozio udrio u betonski stub.

Sudski veštak utvrdio je da je vlasnik menjačnice, pošto je pljačkaš repetirao i u njega uperio kratež, bio u stanju straha visokog intenziteta.

(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track