UBISTVO NA ZVEZDARI: Gledala sam kako mi rešetaju muža!
Foto: S

Ispovest supruge Jovice Radonjića

UBISTVO NA ZVEZDARI: Gledala sam kako mi rešetaju muža!

Crna Hronika -
Preko video-nadzora videla sam da je mom Jovici prišao neki mladić, pucao u njega i vozača i pobegao, priča Violeta Radonjić

BEOGRAD - Sedela sam u stanu s kumom i gledala video-nadzor. U tom trenutku videla sam supruga kako s vozačem prilazi stanu. Vraćao se iz rodne Kule. Izašao je iz kola i tad mu je prišao neki mladić. Pomislila sam da je komšija, ali je on izvadio pištolj i zapucao ka Jovici, pa potom i u Miloša. Istrčala sam napolje i pozvala Hitnu pomoć - kaže za Kurir Violeta Radonjić, supruga Jovice Radonjića (35), koji je ubijen preksinoć ispred svoje zgrade u Ulici Ante Bogićevića na Zvezdari.U novembru je bio otet- Eto šta sam dočekala, da posle godinu i po palim mužu sveću - kroz suze nam govori Violeta.Ona dodaje da su se u zgradu doselili pre samo nekoliko meseci.- Vlada Japanac nije povezan s mojim mužem. Bio nam je na svadbi i od tada ga nismo videli. Ni reči nije bilo ni o kakvim poslovima - navodi kroz suze Violeta i kaže da se njen suprug bavio građevinarstvom.- On nije bio nikakav narko-diler, to što je bilo pre 15 godina nema nikakve veze s njegovim životom i poslom sada. Nemam predstave ko je mogao da ga ubije i zbog čega - ispričala je naša sagovornica.Jovica je u novembru protekle godine bio otet, ali je uspeo da pobegne kidnaperima i taj slučaj nikad nije rasvetljen. Nakon toga je uhapšen u decembru u kafiću „Muzeum“ zbog posedovanja oružja.- Jovica je čekao da ode na odsluženje kazne zbog hapšenja u „Muzeumu“. Bolje da je otišao u zatvor nego što nas je ovo snašlo - kaže za Kurir Violeta Radonjić, koja nam govori da nema ni reči o povezanosti sa ubistvom Nenada Opačića i njegove supruge.Potresao se za Opačića- Jovica se potresao kad je čuo za Opačiće. Sećam se da mi je rekao da ne može da veruje da su ubili i ženu koja je samo branila muža. Sad je razumem, i ja sam tako reagovala, ali mom mužu nije bilo pomoći - kaže nam Radonjićeva.

POZADINA ZLOČINA Obračun narko-kartela u Beogradu NAPAD NA GRUPU VLADE JAPANCABEOGRAD - Ubistvo Jovice Radonjića na Zvezdari nastavak je krvavog obračuna narko-grupa u Beogradu i nema veze za ubistvom Nenada Opačića, saznaje Kurir.Naš sagovornik blizak istrazi kaže da je ovo klasična borba za prevlast na tržištu narkotika.- Radonjić je blizak sa ekipom oko Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac. Ovaj sukob nema sponu sa Nenadom Opačićem i njegovim nekadašnjim „veterničkim klanom“. Činjenica je da je Radonjić nekada bio blizak sa novosadskim klanovima i „Firmom“ Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi. Međutim, ovde je reč o „ratu“ za prevlast u Beogradu - kaže naš sagovornik.

IstragaKAMERA NIJE SNIMILA NAPADAČAIako je zgrada u kojoj je Jovica živeo obezbeđena video-nadzorom, snimak nije sačuvan jer ova kamera prati samo uživo šta se dešava na ulazu.- Trenutno se pregledaju snimci sa svih kamera u blizini, ali zasad nemamo nikakvih novih informacija - kaže naš sagovornik.

ROBIJAO ZBOG DROGERadonjić i Miloš M. poznati su policiji zbog više krivičnih dela, a dovođeni su u vezu s kriminalnom grupom „Firma“ Miladina Suvajdžića, zvanog Đura MutaviRadonjić je zbog toga bio osuđen 2005. na četiri godine zatvora zbog dilovanja narkotikaU decembru prošle godine Radonjić je uhapšen u kafiću „Muzeum“ zbog posedovanja oružja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track