Najnovije vesti

Čačani pokrali Evu Longoriju!

Harali Austrijom

Čačani pokrali Evu Longoriju!

Crna Hronika
Banda na čijem je čelu Nikola Belopavlović (24) osumnjičena da je slavnoj glumici ukrala skupocenu ogrlicu vrednu oko milion evra

BEOGRAD - Dolijali!„Čačanski klan“, na čijem je čelu Nikola Belopavlović (24), osumnjičen je za najmanje deset pljački zlatara u Austriji, a plen iz ovih pljački vredan je oko 3,5 miliona evra, saznaje Kurir. Osim zlatara, klan je opljačkao i kuće dva bogata biznismena i nekoliko radnji s firmiranom odećom.

- U bandi na čijem je čelu Nikola Belopavlović nalaze se još Mihajlo M. (29), Filip P. (22) i Nemanja V. (23) i njima se na teret stavlja da su maskirani upadali u zlatare u Beču i Salcburgu i krali skupoceni nakit. Mi sumnjamo da su ova četvorica mladića deo bande Pink Panter i da je „čačanski klan“ u januaru  u Beču opljačkao zlataru čije je poznata glumica Eva Longorija zaštitno lice. Tad su odneli nakit koji su nosile Longorija i operska diva Elina Garanča.

Vrednost tih ogrlica je oko milion evra. Inače, banda je bila vrlo dobro organizovana i vrlo brutalna - rekao je za Kurir izvor iz austrijske policije.

Prema rečima našeg sagovornika, banda je identifikovana nakon pljačke zlatare u centru Beča u januaru ove godine.

- U momentu kad je jedan od razbojnika razbio vitrinu pištoljem, on se povredio i ostavio DNK trag. Usledio je mukotrpan posao identifikacije razbojnika, dok smo drugog identifikovali na osnovu video-snimka iz zlatare. Bio je to mukotrpan posao kako za austrijsku policiju tako i za naše kolege u Beogradu - rekao je izvor Kurira.

Nikola Belopavlović je srpskoj javnosti postao poznat posle pucnjave koja se dogodila 7. marta u selu Milićevci kod Čačka.

- U trenutku pucnjave Belopavlović se s prijateljem Milanom Đ. nalazio u blizini Miloradove vikendice. Nedaleko od vikendice na njih je pucao Stanko R. (30), takođe iz Čačka. Pretpostavlja se da je pucnjavi prethodila svađa oko podele plena koji su Belopavlović i Milan Đ. ukrali u inostranstvu - rekao je izvor Kurira.

Nikola Belopavlović

Pljačke za koje se tereti „čačanski klan“

♦ 4. januar 2011. Zlatara „Karner“ u Salcburgu - dva mladića upadaju u radnju i pištoljem prete prodavcima, razbijaju vitrine i kradu nakit, a zatim žrtve zaključavaju u ostavu♦ 18. jun 2011. Zlatara u bečkoj ulici Kurfirstenštrase - pljačka je neuspešna jer prodavačica najpre ne pušta pljačkaše da uđu u radnju, a potom vrišteći beži♦ 18. januar 2012. Zlatara „Kornmeser“ u centru Beča - dva pljačkaša prebila su rođaka vlasnika radnje i naterala ga da otvori trezor. Jedan od njih razbio je vitrine pištoljem, pritom se povredio i tako ostavio DNK trag. Plen pljačkaša bio je 3,5 miliona evra♦ 2. februar 2012. Zlatara „Turzo“ u Beču - jedan pljačkaš je vezao dvoje zaposlenih, dok je saučesnik iz vitrina odneo sve što mu je došlo pod ruku

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...