Čačani pokrali Evu Longoriju!

Harali Austrijom

Čačani pokrali Evu Longoriju!

Crna Hronika -
Banda na čijem je čelu Nikola Belopavlović (24) osumnjičena da je slavnoj glumici ukrala skupocenu ogrlicu vrednu oko milion evra

BEOGRAD - Dolijali!„Čačanski klan“, na čijem je čelu Nikola Belopavlović (24), osumnjičen je za najmanje deset pljački zlatara u Austriji, a plen iz ovih pljački vredan je oko 3,5 miliona evra, saznaje Kurir. Osim zlatara, klan je opljačkao i kuće dva bogata biznismena i nekoliko radnji s firmiranom odećom.

- U bandi na čijem je čelu Nikola Belopavlović nalaze se još Mihajlo M. (29), Filip P. (22) i Nemanja V. (23) i njima se na teret stavlja da su maskirani upadali u zlatare u Beču i Salcburgu i krali skupoceni nakit. Mi sumnjamo da su ova četvorica mladića deo bande Pink Panter i da je „čačanski klan“ u januaru u Beču opljačkao zlataru čije je poznata glumica Eva Longorija zaštitno lice. Tad su odneli nakit koji su nosile Longorija i operska diva Elina Garanča.

Vrednost tih ogrlica je oko milion evra. Inače, banda je bila vrlo dobro organizovana i vrlo brutalna - rekao je za Kurir izvor iz austrijske policije.

Prema rečima našeg sagovornika, banda je identifikovana nakon pljačke zlatare u centru Beča u januaru ove godine.

- U momentu kad je jedan od razbojnika razbio vitrinu pištoljem, on se povredio i ostavio DNK trag. Usledio je mukotrpan posao identifikacije razbojnika, dok smo drugog identifikovali na osnovu video-snimka iz zlatare. Bio je to mukotrpan posao kako za austrijsku policiju tako i za naše kolege u Beogradu - rekao je izvor Kurira.

Nikola Belopavlović je srpskoj javnosti postao poznat posle pucnjave koja se dogodila 7. marta u selu Milićevci kod Čačka.

- U trenutku pucnjave Belopavlović se s prijateljem Milanom Đ. nalazio u blizini Miloradove vikendice. Nedaleko od vikendice na njih je pucao Stanko R. (30), takođe iz Čačka. Pretpostavlja se da je pucnjavi prethodila svađa oko podele plena koji su Belopavlović i Milan Đ. ukrali u inostranstvu - rekao je izvor Kurira.

Nikola Belopavlović

Pljačke za koje se tereti „čačanski klan“

♦ 4. januar 2011. Zlatara „Karner“ u Salcburgu - dva mladića upadaju u radnju i pištoljem prete prodavcima, razbijaju vitrine i kradu nakit, a zatim žrtve zaključavaju u ostavu♦ 18. jun 2011. Zlatara u bečkoj ulici Kurfirstenštrase - pljačka je neuspešna jer prodavačica najpre ne pušta pljačkaše da uđu u radnju, a potom vrišteći beži♦ 18. januar 2012. Zlatara „Kornmeser“ u centru Beča - dva pljačkaša prebila su rođaka vlasnika radnje i naterala ga da otvori trezor. Jedan od njih razbio je vitrine pištoljem, pritom se povredio i tako ostavio DNK trag. Plen pljačkaša bio je 3,5 miliona evra♦ 2. februar 2012. Zlatara „Turzo“ u Beču - jedan pljačkaš je vezao dvoje zaposlenih, dok je saučesnik iz vitrina odneo sve što mu je došlo pod ruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track