POČUČA POSLE ZAROBLJENIŠTVA: Hteli su da mi pucaju u testise
Foto: Pt Yt

Želi da se vrati u Srbiju

POČUČA POSLE ZAROBLJENIŠTVA: Hteli su da mi pucaju u testise

Crna Hronika -
Radomir Počuča, koji je bio uhapšen u Donjecku 17. marta pod optužbom da je planirao atentat na dvojicu srpskih dobrovoljaca, kaže da nije želeo ničiju likvidaciju, jer nije takav čovek.

BEOGRAD - Nisam planirao bilo čiju likvidaciju jer nisam takav čovek. Tokom dana provedenih u zarobljeništvu narušeno mi je zdravlje, ali obraz nije. Planiram da se vratim u Srbiju, to je moja zemlja, kaže Radomir Počuča, bivši portparol PTJ koji je uhapšen u Donjecku 17. marta ove godine pod optužbom da je sa saučesnikom planirao antentat na dvojicu srpskih dobrovoljaca Dejana Berića i Dejana Vujića.

Bivšem TV voditelju nekoliko dana posle hapšenja izgubio se svaki trag, pa se punih mesec dana nije znalo da li je živ, sve dok se prošle nedelje nije oglasio statusom na Fejsbuku u kome je naveo da je živ i zdrav.

- Odveli su nas u mračni podrum hotela. Svakodnevno, 24 časa smo imali lisice na rukama. Hranu smo dobijali ujutru i uveče, i to su bili niskokalorični obroci sa malo hleba i barenim povrćem. Smršao sam 15 kilograma. Iako su mi pretili da pazim šta pričam jer imam porodicu u Srbiji, nisam hteo da priznam nešto što nisam uradio, a to je da sam planirao nečiji atentat, priča Počuča i dodaje da su mu pretili da će mu pucati u testise.

On je istakao da je gore prošao njegov saborac Vlado Stanić, koga su mučili strujom i davili kaišem i pretili da će njega ubiti ukoliko ne prizna da su planirali atentat.

Počuča je dodao da su mu prilikom hapšenja oduzeta lična dokumenta, koja mu još uvek nisu vraćena, kao i da mu je zabranjeno da nogom kroči na teritoriju Donjecke republike jer će ukoliko to učini, biti likvidiran.

- Smrzavajući se na graničnom prelazu, u odeći u kojoj smo proveli mesec dana, samo s pasošom u džepu, vratili smo se u Moskvu. Dok sam bio u zarobljeništvu, bio sam svestan da mogu da mi pucaju u glavu, a sada sam zahvalan bogu što sam živ i što sam na slobodi, gde mogu da dokažem svoju nevinost, završava Počuča.

Počuča je poručio da planira da se vrati u Srbiju.

- To je moja zemlja i za nju se borim, rekao je Počuča.

Vratiću se u Srbiju da budem ministar

Iako mu preti hapšenje i robija što se borio u stranoj zemlji, Počuča kaže da se ne plaši hapšenja i da će po povratku u Srbiju ostvariti cilj da bude bar ministar.

- Kada sam dobio otkaz sa mesta portparola u policiji, svojim momcima sam obećao da ću se vratiti i da ću se aktivirati u radikalnoj stranci. Cilj mi je da budem ministar, a ono što ja zacrtam, ja lako i ispunim jer imam herca. Inače, svestan sam toga da će me uhapsiti čim uđem u Srbiju jer sam poznat. Ne bi me čudilo da me na aerodromu sačeka policija kada budem odlučio da se vratim iako ne znam kada će to biti, ispričao je Počuča.

( Naše Novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track