SILOVATELJ MALE TIJANE TRAŽI NOVO VEŠTAČENJE: Đurić igra na kartu ludila!
Foto: Kurir Štampano

Odloženo ročište

SILOVATELJ MALE TIJANE TRAŽI NOVO VEŠTAČENJE: Đurić igra na kartu ludila!

Crna Hronika -
Đurić se sudiji posle čitanja optužnice požalio da mu nije dobro da drhti, a navodno ni svog advokata nije prepoznao zbog čega je naloženo novo psihijatrisko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je sposoban za nastavak suđenja

SUBOTICA – Dragan Đurić (35) mesar iz Surčina, osumnjičen za ubistvo petnaestogodišnje Tijane Jurić iz Subotice posle čitanja optužnice u subotičkom Višem sudu požalio se da mu nije dobro i da će se braniti ćutanjem, pa je sudija naredio da se izvrši novo psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Dragan Đurić u sudnicu je uveden u pratnji policajaca s lisicama na rukama. Na sebi je imao sivu majicu kratkih rukava i farmerke. Kad je seo, obratio se braniocu Viktoru Gostiljcu i s njim razmenio nekoliko rečenica.

Nakon čitanja optužnice, na pitanje sudije da li je razumeo optužnicu i da li želi da se izjasni, kratko je odgovorio:

- Jesam. Žao mi je devojčice. Branim se ćutanjem - rekao je Đurić.

On je na pitanje sudije: „Kako se osećate?“, odgovorio:

- Ne osećam se dobro. Drhtim.

Đurićev branilac Viktor Gostiljac naveo je da Dragan Đurić, osim što se ne oseća dobro, ima i problem s pamćenjem od detinjstva, da ga pre dva dana nije prepoznao kad ga je posetio i da je izmislio da su ga posetili majka i ujak, te da u takvom zdravstvenom stanju nije u stanju da prati dalji tok suđenja.

-Zahtev da se izvrši veštačenje nije jeftin trik, nego potreba. Predsednik sudskog veća donela je ispravnu odluku - izjavio je Gostiljac.

- Bespomoćan sam, očajan, slomljen... Tijana je ponovo ubijena. Osećam se potpuno isto kao one noći kad sam saznao da se više nikad neće vratiti, da je pronađena mrtva. Ni u snu nisam mogao da pretpostavim da će suđenje biti odloženo. Duboko sam razočaran. Šta pokušavaju da urade, da dokažu da je bolestan?!

Ovim rečima je Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane Jurić (15), prokomentarisao odluku Višeg suda u Subotici da se suđenje Draganu Ðuriću odloži i da se on pošalje na psihijatrijsko veštačenje u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu Podsetimo zločin nad Tijanom izvršen je 26. jula prošle godine, pola sata iza ponoći, nedaleko od sportskog centra u selu Bajmok. Tijana je tog dana bila u selu kod babe i dede, a uveče je sa drugaricama izašla na sportski događaj da bi se potom sama uputila kod druga kome je nosila da vrati pozajmljeni ruksak. Specijalne jedinice MUP-a Srbije uspele su posle skoro dve nedelje da sklope obruč oko osumnjičenog koga su uhapsili u Surčinu.On je potom inspektore odveo na jedno napušteno smetlište između sela Aleksa Šantić i Čonoplje gde je leš zakopao.

Na saslušanju je izjavio da je taj dan pio pivo, odnosno, rakiju.Đurić je priznao zločin. Obavljena su neuropsihijatrijska veštačenja, a na sadržaj optužnice ni on ni njegov branilac nisu u predviđenom roku ulagali žalbe.Nakon pripremnog ročišta otac ubijene devojčice Igor Jurić izjavio je da bi malo bilo kada bi ubica bio osuđen i na hiljadu godina.

On je u međuvremenu pokrenuo široku akciju da se promeni zakon o potrazi za nestalim osobama.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track